RU  UA

Вони вже не думають про Бахмут: боєць ЗСУ розповів про внутрішні розбіжності в РФ

У спробах взяти Бахмут, російські окупанти роблять його непридатним для життя, водночас поступово відтягуючи сили від міста у бік Соледара – таким чином вони намагатимуться тиснути на місто з півдня та півночі.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів Ярослав Лисенко, боєць батальйону "Свобода".

Читайте також: Ворог змушений відступити: з'явилися важливі новини про бої за Бахмут

За його словами, рашисти зрозуміли, що "щодня класти 500 чмобіків біля Бахмута і не отримувати нічого - просто безглуздо". Саме тому вони дещо змінили тактику та спробують взяти місто у таке собі півкільце.

"Навіть уже Пригожин визнає, що місто стало фортецею, брати яку проблематично і дорого. У них закінчуються ресурси, мабуть, потік професійних головорізів для "Вагнера" став вичерпуватися, тому орки коригують свою тактику, намагаючись тиснути на Бахмут з півдня і півночі", - розповів військовий, наголосивши, що сенсу в цьому особливо немає, але Шойгу та Пригожину треба показати хоч якийсь результат.

На думку Лисенка, ці персонажі та подібні до них давно вже не про Бахмут думають, а подумки ділять територію "після Путіна". Він додав, що кожен більш-менш впливовий гравець у РФ має свою особисту армію, яку потрібно озброювати і забезпечувати.

"І тут на перший план виходить проблема дефіциту та нестачі снарядів. Звідси й ростуть "ноги" у повідомлень про те, що Шойгу з Герасимовими, щоб утопити Пригожина просто шкодують для "Вагнера" снаряди, щоб головорізи "кухаря" ще швидше видихнулися і остаточно сіли в калюжу", - резюмував Ярослав Лисенко.

Раніше ми писали, що ЗСУ планують масштабний наступ навесні 2023 року.