RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Ворог продовжує наступ на трьох напрямках: зведення Генштабу на ранок 9 січня

Станом на триста двадцяту добу повномасштабного російського вторгнення, окупаційні війська продовжують наступати на Бахмутському, Авдіївському та Лиманському напрямках, при цьому намагаючись покращити тактичне положення на Куп'янському.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ на Facebook-сторінці.

Зазначається, що загроза завдання росіянами авіаційних та ракетних ударів по критичних об'єктах інфраструктури України залишається.

При цьому, протягом доби українським військам вдалося відбити атаку росіян в районах наступних населених пунктів: Стельмахівка і Червонопопівка Луганської області та Соледар, Красна Гора, Підгородне, Бахмут, Кліщіївка, Водяне, Первомайське, Красногорівка, Мар’їнка, Побєда і Новомихайлівка на Донеччині.

Читайте також: Шойгу вже ніхто не вірить навіть у РФ: аналітики розповіли про провал "акту помсти за Макіївку"

У той же час, на Новопавлівському, Запорізькому та Херсонському напрямках противник обороняється на раніше зайнятих територіях, водночас проводячи інженерне обладнання позицій.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямках внаслідок мінометних та артилерійських обстрілів постраждали Галаганівка і Грем’яч Чернігівської області; Кореньок, Кучерівка, Студенок, Бунякине, Атинське, Кіндратівка і Миропілля на Сумщині, а також Стариця, Чугунівка, Мілове, Колодязне і Новомлинськ Харківської області.

На Куп’янському напрямку ворог з танків та ствольної артилерії обстріляв райони Дворічної, Першотравневого, Іванівки і Крохмального на Харківщині та Стельмахівки і М’ясожарівки Луганської області.

На Лиманському напрямку від ворожого вогню постраждали Макіївка, Площанка, Невське, Кузьмине, Червонопопівка та Діброва на Луганщині.

На Бахмутському напрямку вогневого впливу зазнали Спірне, Берестове, Білогорівка, Веселе, Роздолівка, Красна Гора, Бахмут, Кліщіївка, Біла Гора, Диліївка, Дружба, Залізне та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку під вогневе ураження окупантів потрапили Авдіївка, Невельське, Георгіївка, Мар’їнка та Новомихайлівка на Донеччині.

На Запорізькому напрямку ворожих обстрілів зазнали населені пункти: Дорожнянка, Чарівне, Білогір’я, Малі Щербаки, Степове і Кам’янське Запорізької області та Олексіївка на Дніпропетровщині.

На Херсонському напрямку противник не припиняє обстрілів населених пунктів вздовж правого берега річки Дніпро. Знову під вогонь з російських реактивних систем залпового вогню потрапив Херсон.

Повідомляється, що велика кількість озброєння та військової техніки, відправленої до Білорусі з РФ з метою навчання противника, знята із довготривалого зберігання та потребує обслуговування. Більше того – до цих робіт залучаються білоруські військовослужбовці.

У ЗСУ наголошують на погіршенні морально-психологічного стану особового складу ворога – зокрема, серед військових 127-ї окремої розвідувальної бригади, що дислокується в тимчасово окупованому Севастополі, шириться думка про закінчення війни на будь-яких умовах.

Варто зазначили, що протягом минулої доби українська авіація завдала завдала сімнадцять ударів по районах зосередження окупантів, а також три удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів ворога. При цьому, українським воїнам вдалося збити три гелікоптери противника (Ка-52, Мі-24 та Мі-8), а також три розвідувальних БпЛА типу "Орлан-10".

Українські ракетники та артилеристи уразили сім районів зосередження живої сили та військової техніки противника, а також його склад пально-мастильних матеріалів.

Раніше ми писали, що Україна повернула з російського полону 50 бійців.