RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Ворог розповсюджує фейки з метою дискредитувати ЗСУ: зведення за 8 січня

Станом на 8 січня, на 319-й день повномасштабного російського вторгнення в Україну, для дискредитації українського військового керівництва, окупанти поширюють дезінформацію про нібито підготовку ЗСУ вогневого ураження госпіталів у Луганщині, де зараз лікуються поранені російські бойовики.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ у Facebook.

Читайте також: Не 100 тисяч, а в рази більше: у Зеленського назвали реальні втрати РФ на війні в Україні

ЗС РФ

"З метою дискредитації українського військового керівництва, противник поширює дезінформацію про підготовку вогневого ураження Силами оборони медичних закладів Луганщини, де проходять лікування поранені російські загарбники", - йдеться у повідомленні.

Також окупанти задіяли підрозділи Росгвардії, щоб вони не допускали паніки серед російських військових, а також підтримували дисципліну. Зокрема, 5 січня в районі Чистопілля вони розстріляли шістьох людей, які висловили свою позицію про здачу в полон українським воїнам.

Водночас триває наступ ворога на Бахмутському, Авдіївському та Лиманському напрямках. Загарбники намагаються покращити тактичне положення на Куп’янському напрямку і зосереджують свої зусилля на захопленні Донеччини в межах адмінкордону, але успіху не мають.

Протягом 8 січня російські солдати завдали одного ракетного та 19 авіаційних ударів. Вони здійснили понад 10 обстрілів з РСЗВ, у тому числі по цивільній інфраструктурі України.

Крім того, зберігається небезпека завдання ворогом авіаційних та ракетних ударів по об’єктах критичної інфраструктури по всій українській території.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках визначені підрозділи ЗС Білорусі та РФ продовжують виконувати завдання у кордоні з Україною, але не було виявлено ознак формування наступальних угруповань.

Фото: deepstatemap.live

Окупанти обстріляли:

  • На Сіверському та Слобожанському напрямках - Кучерівка на Сумщині, Стариця, Колодязне і Новомлинськ на Харківщині.
  • На Куп’янському напрямку - райони Першотравневого та Іванівки на Харківщині та Стельмахівки і М’ясожарівки на Луганщині.
  • На Лиманському напрямку - Макіївка, Невське, Кузьмине, Червонопопівка та Діброва на Луганщині.
  • На Бахмутському напрямку - Берестове, Білогорівка, Веселе, Роздолівка, Бахмут, Біла Гора, Диліївка, Дружба, Залізне та Нью-Йорк на Донеччині.
  • На Авдіївському напрямку - Авдіївка, Невельський, Мар’їнка та Новомихайлівка на Донеччині.
  • На Запорізькому напрямку з танків та всього спектру артилерії - райони Дорожнянки, Чарівного, Малих Щербаків і Кам’янського на Запоріжжі.
  • На Херсонському напрямку страждають від обстрілів окупантів населені пункти вздовж правого берега Дніпра, особливо Херсон.

Фото: deepstatemap.live

ЗСУ

Авіація України 8 січня завдала 10 ударів по районах зосередження окупантів, а також два удари по позиціях їхніх зенітно-ракетних комплексів.

ЗСУ збили три ворожих безпілотники, ймовірно, типу "Орлан", та ще три гелікоптери: Мі-24 та Ка-52, а третій поки що невідомий.

Українські підрозділи ракетних військ і артилерії уразили два райони зосередження живої сили та склад пально-мастильних матеріалів російських загарбників.

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Нагадаємо, розвідка Міноборони Великої Британії повідомила, що російське окупаційне військо боїться великого контрнаступу Збройних Сил України на Луганщині й Запоріжжі, тому активно укріплює оборону на цих ділянках фронту.