RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Росія вивела в Чорне море носій ракет "Калібр"

Російські окупанти вивели на бойове чергування підводний ракетоносій з чотирьома ракетами "Калібр" на озброєнні в Чорне море.

Про це повідомила очільниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в етері національного телемарафону.

Командування "Південь" зафіксувало, що окупаційне військо РФ вивело в Чорне море один підводний човен, на борту якого чотири ракети "Калібр".

Читайте також: Росія готує нову масовану ракетну атаку по Україні: коли можливий удар

"Ще два кораблі з угруповування, які, найімовірніше, збирають надводну обстановку та висвітлюють її. Імовірно, саме з них запускалися ті БПЛА для розвідки оперативно-тактичного рівня, які протягом двох діб ми збиваємо", - додала Гуменюк.

За її словами, протягом останніх днів у Миколаївській області українські військові збили два ворожі безпілотники, а в Одеській області - один. Підвищена активність окупантів у зборі розвідданих свідчить про підготовку до чергового масованого удару по Україні.

"Це говорить про підвищення такої активності щодо збору інформації. Як правило, це відбувається саме перед підготовкою до удару", - наголосила очільниця пресцентру.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що новий масований удар по Україні з боку російських окупантів може бути "змішаного" типу.