RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

Всі новини

Можливостей дедалі менше: у розвідці оцінили ймовірність нового масованого удару по Україні

У новорічну ніч ворог здійснив чергову ракетну атаку на Україну, проте російської високоточної зброї вистачить ще на 2-3 таких удари – завдяки санкціям країні-агресорові важко самостійно виробляти ракети через відсутність комплектуючих.

Про це в ефірі національного телемарафону заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький.

Читайте також: ЗСУ за добу відбили 11 атак ворога: зведення Генштабу на ранок 2 січня

За його словами, на даний момент у росіян у дефіциті ракети "Іскандер" практично закінчилися запаси "Калібрів", істотно зменшується кількість крилатих ракет повітряного базування Х-101 і Х-555.

Представник ГУР наголосив, що, незважаючи на це, ворога не можна недооцінювати, оскільки повністю виробництво ракет у Росії не зупинено. Більше того – ті уламки ракет, які нині знаходять в Україні, вироблялися в останні кілька місяців минулого року, що також свідчить про суттєву нестачу зброї.

"Ми зараз знаходимо уламки ракет, зроблені в четвертому кварталі 2022 року. Отже, вони виробляються і одразу надаються у війська, щоб проводити обстріли наших об'єктів", - зазначив Скибицький.

Разом з цим російські окупанти також почали змінювати і тактику обстрілів, застосовуючи в різних конфігураціях і іранські дрони, і ракети старого типу, і високоточні балістичні ракети та перероблені ракети С-300. Однак у ворога теж є проблема з реактивними системами залпового вогню.

"Якщо ми говоримо про сушу, то це насамперед РСЗВ "Смерч", "Ураган" і навіть артилерійські снаряди калібру 122, 152 міліметри. Головне управління розвідки МО України постійно фіксує заходи Росії щодо поповнення саме цими боєприпасами з інших країн. Велика кількість вони є". завезли з Білорусі і дуже активно працюють з іншими країнами, щоб знайти запаси", – наголосив Скибицький.

Раніше ми писали, що у Макіївці ЗСУ знищили базу окупантів.