RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

12 травня

Всі новини

ЗСУ продовжують успішно відбивати атаки ворога: свіжі карти боїв в Україні

На триста двадцять четверту добу повномасштабного російського вторгнення українські бійці поступово наближають до Кремінної Луганської області та вдало відбивають атаки російських окупантів, які намагаються обійти Бахмут з півночі та півдня.

Про це повідомляють аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

Схід

Станом на 12 січня українські захисники продовжували наступати на лінії Сватово-Кремінна, що на Луганщині, при цьому їм вдалося відбити наступ росіян неподалік Стельмахівки (16 км на захід від Сватового). Згідно з інформацією Міністерства оборони РФ російська армія мала успіх у знищенні особового складу українських диверсійних груп за 44 км від Сватового.

Читайте також: Путін шукає цапа-відбувайла: у Росії готують масштабні військові реформи

Водночас у Генштабі наголосили на відбитті ЗСУ атак російських окупантів у районі Кремінної, що може свідчити про подальше просування українських сил до населеного пункту. Варто зазначити, що запеклі бої у цьому регіоні тривають уже кілька днів, через що ворожа армія перекинула додаткові сили на цей напрямок.

За словами голови Луганської ОВА Сергія Гайдая, захисники України покращили свої тактичні позиції в районі Білогорівки, що за 12 км на південь від Кремінної, і всіляко стримують штурм російських окупантів, не дозволяючи заволодіти містом.

У районі Бахмута жорстокі бої продовжуються – 12 січня ЗСУ відбили атаки військ РФ у неподалік самого міста, на північний схід від Бахмута в районі Червоної Гори, Парасковіївки та Підгородного; та в межах 22 км на південний захід від Бахмута в районі Кліщівки та Майорська. Водночас російський блогер заявив про штурм ворожої армії у районі Благодатного. За його словами також підрозділи ПВК "Вагнера" намагаються просунутися на східних околицях Бахмута.

Крім цього, російські джерела повідомляли про остаточне захоплення Опитного, проте аналітики ISW цю інформацію не підтверджують. Повідомляється про утримання позицій на захід від Новоселівки російськими військами.

Південь

За інформацією Генштабу ворожа армія риє мережі траншей та бліндажів на Херсонщині за допомогою транспортних контейнерів, вкрадених у лікарнях прилеглих районів. Окрім цього, російські війська працюють над тим, аби встановити повний контроль над ЗАЕС, доставляючи інженерів із Росії, оскільки українські співробітники, як і раніше, відмовляються підписувати контракт із Росатомом.

Раніше ми писали, чи буде наступ російської армії у 2023 році.