RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

5 травня

4 травня

Всі новини

Під час удару по Дніпру загинули п'ятеро дітей: наймолодшій дитині був рік

Кількість жертв ракетного удару російських окупантів по Дніпру постійно зростає, наразі їх уже 36 осіб, серед яких відомо про п'ятьох загиблих дітей.

Про це повідомляють у Telegram-каналах.

Так, в результаті російського ракетного удару по житловій багатоповерхівці загинула 15-річна Марія Лебідь, учениця НВК №66. Коли пролунав вибух, дівчинка перебувала вдома сама, її мама була на роботі. Марія навчалася у дев'ятому класі, захоплювалася вивченням англійської мови та домашнім квітництвом, була президентом школи.

Читайте також: Удар по Дніпру: 23-річна дівчина дізналася страшну новину про батьків

Серед загиблих також - Максим Богуцький, який минулого року став випускником НВК №111 та навчався на першому курсі НТУ "Дніпровська політехніка", йому було 17 років.

Жертвою російської атаки також стали сестрички Лейла і Михайлина Францеві, яким було 13 і 3 роки відповідно, та їхня мама Оксана. Під час влучання ракети вони перебували на 5 поверсі злополучного під'їзду, а близькі майже добу надіялися знайти їх живими.

Російська ракета забрала життя і однорічного хлопчика та його батька. 27-річна мама Катя провела під завалами близько 20 годин, не в змозі покликати про допомогу, оскільки з дитинства мала порушення слуху та мови. Вона, на щастя вижила, проте отримала сильне переохолодження - коли її знайшли, її температура тіла становила 31 градус. Наразі жінка перебуває в реанімації, лікарі намагаються врятувати її життя.

Фото: Oksana Johannesson

Раніше ми писали, що під час удару по Дніпру загинуло подружжя переселенців, їхні діти вижили волею випадку.