RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Коболєву оголосили підозру: у чому звинувачують екс-главу "Нафтогазу"

Колишній голова НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв підозрюється у заволодінні більш як 229 мільйонів гривень.

Про це повідомили у Національному антикорупційному бюро.

У четвер, 19 січня детективи НАБУ та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили колишньому голові правління НАК "Нафтогаз України" про підозру у заволодінні у 2018 році понад 229 мільйонів гривень.

Читайте також: Політолог розповів про порушення в "Нафтогазі" за керівництва Коболєва

Його дії кваліфікували за частиною 5 статті 191 КК України, тобто привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, - йдеться у повідомленні відомства.

Мова про премію, яку Коболєв у травні 2018 року виписав собі за перемогу "Нафтогазу" над російським "Газпромом" у Стокгольмському арбітражі.

Слідство встановило, що в травні 2018 року вже колишній очільник компанії всупереч вимогам законодавства видав наказ про преміювання працівників компанії, на підставі якого йому виплатили майже 261 млн грн, що є еквівалентно 10 млн дол. США.

Ця сума суттєво перевищувала нормативно визначені розміри таких виплат (37,48 млн грн). До того ж, як зазначають у НАБУ, за ті самі досягнення екс-керівникові компанії виплатили премію й у 2017 році у 12,49 млн грн.

Загалом упродовж 2018 року підозрюваному, як вважає слідство, незаконно виплатили коштом компанії понад 229,25 млн грн як різницю між фактично виплаченою премією і максимально допустимим її розміром.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" писав, чим викликані колосальні невідповідності у фінзвітності "Нафтогазу" та як із цим пов'язана ворожнеча між Юрієм Вітренком та його попередником Андрієм Коболєвим.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: СуспільствоПодії
Теги: