RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

ЗСУ потужно відповіли окупантам за масований обстріл 26 січня: зведення Генштабу

Зранку 26 січня Росія вчергове масовано атакувала Україну ракетами та "шахедами" напередодні, а вже протягом наступної доби отримала жорстку відповідь від українських захисників – знищено особовий склад та техніку ворога.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ на Facebook-сторінці.

Так, на триста тридцять восьму добу повномасштабного російського вторгнення авіація України завдала 8 ударів по пунктах дислокації противника, а також по позиції його зенітно-ракетного комплексу. Крім цього, вдалося збити 3 ворожих розвідувальних БпЛА.

Також, підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України уразили 4 пункти управління, район зосередження живої сили ворога, 2 райони зосередження артилерії, склад боєприпасів та 2 інших важливих ворожих об'єкта.

Читайте також: Скільки "шахідів" залишилося у РФ: західні аналітики назвали точну кількість

Зазначається, що небезпека завдання авіаційних та ракетних ударів по всій території України й досі залишається високою.

Протягом минулої доби українські війська відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Площанка, Невське і Червонопопівка Луганської області та Верхньокамянське, Парасковіївка, Бахмут, Кліщіївка, Водяне, Невельське, Мар’їнка і Вугледар на Донеччині.

Водночас на Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках ситуація не змінюється, наступальних угруповань противника не виявлено, але навчання, під виглядом якого РФ нарощує авіаційне угруповання на території Білорусі продовжується.

Ворог артилерією обстріляв райони населених пунктів Тимоновичі та Сеньківка Чернігівської області; Тимофіївка, Павлівка і Велика Писарівка на Сумщині, а також Стрілеча, Тернова, Варварівка, Стариця, Вовчанські Хутори, Охрімівка, Бударки, Колодязне та Новомлинськ Харківської області.

На Куп’янському напрямку під вогонь ворога потрапили Дворічне, Синьківка, Подоли, Орлянка, Піщане, Табаївка, Берестове та Лозова на Харківщині; Стельмахівка Луганської області, а також Іванівка на Донеччині.

На Лиманському напрямку російські окупанти обстріляли райони Макіївки, Невського, Червонопопівки, Кремінної, Діброви та Кузьминого Луганської області, а також Ямполівку на Донеччині.

На Бахмутському напрямку вогневого ураження зазнали Спірне, Білогорівка, Роздолівка, Красна Гора, Парасковіївка, Бахмут, Кліщіївка, Біла Гора, Північне та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку обстріляно Бердичі, Авдіївку, Водяне, Красногорівку, Георгіївку та Мар’їнку.

На Новопавлівському напрямку вогневого ураження зазнали Вугледар, Велика Новосілка та Времівка Донецької області.

На Запорізькому напрямку від артилерійського вогню постраждали райони понад 20 населених пунктів, зокрема, Новопіль на Донеччині, а також Полтавка, Червоне, Гуляйполе, Залізничне, Мала Токмачка, Новоданилівка, Оріхів, Новоандріївка і Степове Запорізької області та Вищетарасівка на Дніпропетровщині.

На Херсонському напрямку окупанти знову обстріляли Херсон.

Окрім цього, протягом минулої доби противник завдав 44 авіаційних удари. 18 із них - з використанням БпЛА типу Shahed-136. Усі дрони-камікадзе збиті. Здійснив 70 пусків ракет, 47 з яких було знищено. Також, здійснив 125 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. На превеликий жаль, внаслідок ворожих ударів загинули мирні жителі та зруйновано цивільні об’єкти.

Раніше ми писали, що у Німеччині хочуть збільшити допомогу для України.