RU  UA  EN

Субота, 25 травня
  • НБУ:USD 39.75
  • НБУ:EUR 42.80
НБУ:USD  39.75
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 травня

23 травня

22 травня

Всі новини

Українців попередили про нову загрозу затоплення: які області у небезпеці до 2 лютого

Через сильну зимову повінь на Чернігівщині, якої в цих краях не було близько 130 років, підтоплено десятки домогосподарств, перекрито мости та порушено пряме сполучення з більш ніж 10 селами регіону – оголошено червоний рівень небезпеки.

Про це повідомляє Укргідрометцентр.

"31 січня - 2 лютого на ділянці Верхнього Дніпра в межах України (Чернігівський район Чернігівської області) утримуватиметься значне затоплення заплави", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Київ може підтопити: синоптики попередили про загрозу

Зазначається, що внаслідок цього, на дорогах буде порушено транспортне сполучення з окремими прирічковими селами вздовж Верхнього Дніпра та можливе затоплення житлових будинків ряду сіл. Оголошено ІІІ рівень небезпеки - червоний.

Окрім цього, впродовж зазначеного періоду на ділянці Десни Новгород-Сіверський - Макошине (Новгород-Сіверський, Корюківський і Чернігівський райони Чернігівської області) відбуватиметься подальше відновлення і посилення льодових явищ.

"Можливі різкі коливання рівнів води до 0,1 - 0,2 метра за добу, утримання і збільшення затоплення заплави та порушення транспортного сполучення з населеними пунктами вздовж Десни", - повідомляють в Укргідрометцентрі.

Водночас на річці Снов утримуватиметься перевищення небезпечної відмітки переливу води через автодорогу місцевого значення у Корюківському районі Чернігівської області. Через це оголошено ІІ рівень небезпеки - помаранчевий.

Раніше ми писали, що народний синоптик Станіслав Щедрін прогнозує найближчими днями потужні снігопади та хуртовини майже по всій території України. Така погода очікується вже наступного тижня, особливо у перші дні лютого.