RU  UA

Повертаємось у 90-ті: яка ситуація в окупованому Бердянську зараз

Через російських окупантів тимчасово окупований Бердянськ повернувся на кілька десятків років у минуле – у місті спостерігаються перебої із водо- та теплопостачанням, а на вулиці встановили колонку для води.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив заступник голови Бердянської районної ради Віктор Дудукалов.

За його словами, вулицями міста постійно курсує ворожа техніка, при цьому місцеві мешканці тримаються і, як і раніше, чекають на деокупацію.

Читайте також: Космічні ціни, відсутність ліків і не лише: як живе Бердянськ в окупації

"Я відстежую той факт, що техніка переважно їде на ремонт в бік Маріуполя, а техніка в належному стані, в тому числі нова, заїжджає через Маріуполь на всю окуповану територію в напрямку Бердянська, в напрямку Токмака, Мелітополя, інших населених пунктів для того, щоб намагатися здійснювати якісь прориви", - наголосив заступник голови. Втім, він додав, що врешті ця техніка або вщент знищується, або ремонтується, потрапивши під чергову "бавовну".

Дудукалов також розповів, що окупанти укріплюють аеродром у Бердянську, що знаходиться на відстані близько 100 км від фронту - найближчої точки лінії зіткнення. Вони окопують трьома лініями оборони нібито це не аеропорт, а селище міського типу.

"Цікавий той факт, що лінія оборони – так звана "протитанкова" - вона дивиться вбік Маріуполя. Тобто окупанти може щось знають і готуються і зустрічати там наше славетне військо зі сторони Маріуполя?", - резюмував спікер.

Раніше ми писали, що у Бердянську росіяни прискорено перетворюють аеродром на "фортецю".