RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Авіакатастрофа у Броварах: коли розшифрують "чорну скриньку" гвинтокрила

Дані з бортового самописця вертольота ДСНС, який зазнав аварії в Броварах Київської області 18 січня, розшифрують у найближчі тиждень-два.

Про це в ефірі національного телемарафону розповів голова парламентського комітету з питань правоохоронної діяльності Сергій Йонушас.

За його словами, найбільш ймовірними версіями трагедії, що сталася, є помилка пілота і технічна несправність машини, в той же час диверсія також розглядається, але не є пріоритетною.

Читайте також: Трагедія у Броварах: уряд створив комісію з розслідування причин

Він розповів, що українські правоохоронці разом із французькими колегами розшифровують дані "чорної скриньки".

"Я сподіваюся, що приблизно через тиждень, максимум — два, все ж таки буде розшифрована "чорна скринька", і після цього ми зможемо детальніше ознайомитися з найбільш пріоритетною версією загибелі Дениса Монастирського та інших чиновників", — сказав нардеп.

Також він зазначив, що правоохоронці вже здійснили певні процесуальні дії з вивчення технічної справності гелікоптерів, рухаючись за контрактами, на підставі яких було здійснено купівлю гелікоптерів.

Крім того, наголосив депутат, на особливий контроль комітету буде поставлено питання технічної справності інших вертольотів.

Нагадаємо, ГБР здійснило візит до колишнього голови МВС Арсена Авакова,під керівництвом якого відомство закупило вертольоти Airbus Helicopters H225 Super Pumа.