RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Катастрофа вертольота у Броварах: силовики нагрянули з обшуками до Авакова

У середу, 1 лютого, СБУ прийшла з обшуками не лише до будинку олігарха Ігоря Коломойського, але також ГБР нанесла візит і колишньому голові МВС Арсену Авакову — це стосується справи падіння вертольота у Броварах.

Про це повідомляє "Бабель".

Річ у тому, що гелікоптери моделі Airbus Helicopters H225 Super Puma, на одному з яких летіло керівництво МВС у Броварах, 18 січня, закуповувалися для потреб МВС та ДСНС України під керівництвом тодішнього Міністра МВС України Арсенія Авакова.

До того, як вони потрапили в Україну, десятки таких вертольотів використовувала Норвегія для транспортування буровиків на бурові установки до Північного моря. Все було добре, поки один із них не розбився, внаслідок чого загинули 13 людей. Після цього норвежці відмовилися від гелікоптерів, а за ними й Польща, яка планувала придбати транспортні засоби.

Читайте також: Дві країни від них відмовилися: розслідувач розповів про модель гелікоптера, що впав у Броварах

При цьому Україну подібні факти не збентежили й контракт загальною вартістю 551 млн євро був підписаний Арсеном Аваковим. Так, Україна отримала 55 вертольотів Super Puma, 21 із них — саме модель H225. Їх закуповували для Нацполіції, Національної гвардії України, ДСНС та Державної прикордонної служби України. Куплені машини були виготовлені у 2009—2012 роках.

Обшук у себе вдома Аваков уже встиг прокоментувати, заявивши, що правоохоронці нічого не знайшли.

"Закінчили обшук з аварії вертольота. Дивилися контракти Airbus 6-річної давності. Звичайно, нічого. Контракти ж затверджувалися урядом і парламентом. Коректно вели, хоч і безглуздо. Формально відпрацювали версію", - сказав він. Зазначається, що обшуки проводяться не тільки в Авакова, а й в інших керівників того часу, які брали участь у закупівлі.

Раніше ми писали, які є версії падіння вертольота у Броварах.