RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

ЗСУ за добу відбили 14 спроб штурму окупантів: зведення Генштабу

Повномасштабна війна з російськими окупантами йде вже 348-й день, основні зусилля вони зосереджують на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Під час бойових дій в районі Бахмута відзначається повна відсутність координації та взаємодії серед військовослужбовців російських окупаційних військ та "вагнерівців".

За минулу добу наші підрозділи відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Верхньокам’янське, Васюківка, Парасковіївка, Бахмут, Іванівське, Кам’янка, Сєверне, Первомайське, Веселе, Невельське, Красногорівка, Мар’їнка, Побєда і Новомихайлівка Донецької області.

Окупанти завдали 4 ракетних удари по цивільній інфраструктурі Харкова і Дружківки на Доннечині та здійснили 56 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, зокрема, по цивільних об’єктах Херсона. Є загиблі та поранені.

  • На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках наступальних ворожих угруповань не виявлено. Обстрілів зазнали райони населених пунктів Сеньківка Чернігівської області; Нововасилівка, Середина-Буда, Сопич, Бояро-Лежачі, Волфине і Олександрівка на Сумщині та Стрілеча, Нескучне, Тернова, Стариця, Огірцеве, Бударки і Рублене Харківської області.
  • На Куп’янському напрямку росіяни стріляли по районах населених пунктів Піщане, Іванівка, Кучерівка, Кислівка та Котлярівка Харківської області, а також Новоселівське і Стельмахівка на Луганщині.
  • На Лиманському напрямку під вогонь ворога потрапили Терни Донецької області та Макіївка, Площанка, Невське, Червонопопівка, Кремінна, Кузьмине, Діброва - Луганської.
  • На Бахмутському напрямку під ворожий вогонь потрапили понад 25 районів населених пунктів, серед них – Спірне, Білогорівка, Миколаївка, Роздолівка, Красна Гора, Бахмут, Іванівське, Ступочки, Тарасівка, Курдюмівка, Озарянівка та Нью-Йорк Донецької області.

Читайте також: Ми зробимо все, щоб до осені Україна святкувала перемогу - американський політик

  • На Авдіївському напрямку росіяни з артилерії обстрілювали Семенівку, Авдіївку, Сєверне, Водяне, Первомайське, Веселе, Невельське, Красногорівку, Георгіївку, Мар’їнку, Побєду та Новомихайлівку.
  • На Новопавлівському напрямку танкових, мінометних та артилерійських обстрілів зазнали Вугледар, Богоявленка, Новоукраїнка, Пречистівка, Золота Нива, Велика Новосілка і Нескучне на Донеччині.
  • На Запорізькому напрямку окупанти обстріляли понад 30 населених пунктів. Серед них – Новопіль, Ольгівське, Полтавка, Малинівка, Червоне, Гуляйполе, Чарівне, Мала Токмачка, Новоандріївка, Степове та Кам’янське Запорізької області.
  • На Херсонському напрямку під ворожий вогонь потрапили Херсон, а також Золота Балка, Гаврилівка, Качкарівка, Милове, Берислав, Веселе, Іванівка, Микільське, Чорнобаївка, Антонівка, Дніпровське та Гончарне Херсонської області. Загалом, майже 20 населених пунктів.

У Василівці Запорізької області, окупанти облаштували місцеву дитячу лікарню під військовий шпиталь, дітей лікарня не приймає.

Українська авіація протягом минулої доби завдала 9 ударів по районах зосередження ворога та удар по позиціях його зенітно-ракетних комплексів. Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України уразили пункт управління, 8 районів зосередження живої сили противника та склад боєприпасів.

Нагадаємо, колишній співробітник СБУ та експерт Українського інституту майбутнього Іван Ступак розповів про те, як відставка Резнікова вплине на боєздатність ЗСУ.