RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

$7000 за довідку: в Одесі лікарі-хабарники заробляли на ухилянтах, фото

Заступник начальника Центральної військово-лікарської комісії ЗСУ пропонував чоловікам призивного віку за гроші ухилитися від проходження строкової військової служби, а у серпні-вересні 2022 року двоє громадян України, один із яких працює лікарем-психіатром медичного центру психічного здоров’я в Одесі, налагодили схему переправлення військовозобов’язаних через державний кордон України у пункті пропуску на підставі офіційних документів.

Про це інформує Спецпрокуратура у військовій та оборонній сфері Південного регіону.

Задокументовано, що за 7 000 доларів США вказані особи фіктивно оформили громадянина призовного віку на лікування у стаціонарному відділенні психіатричної лікарні для встановлення недостовірного діагнозу психічного захворювання, отримання позитивного висновку про інвалідність та проходження лікарської комісії й МСЕК з метою подальшого його переправлення через державний кордон України.

Читайте також: Бізнес на ухилянтах: у ДБР розповіли, як "заробляють" військкомати

У грудні 2022 року, під час передавання виготовлених підробних документів, правоохоронці зупинили незаконну злочинного угрупування, затримавши організатора.

Наразі триває документування участі інших членів угрупування у вказаному злочині.

Крім того, готується клопотання до суду про обрання двом обвинуваченим особам запобіжного заходу.

Кримінальне провадження відкрито за ч. 3 ст. 332 КК України, що карається позбавленням волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що заступник міністра у справах ветеранів, заступник голови Муніципальної варти Києва Антон Колумбет розповів про свавілля та хабарі у ВЛК.