RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Ворог уночі випустив Україною десятки крилатих ракет: скільки збили сили ППО

У ніч проти 16 лютого, російські окупанти вчергове атакували Україну ракетами - із 32 двох випущених ворожих літальних апаратів силами ППО вдалося збити 50% об'єктів.

Про це повідомляє Командування Повітряних Сил ЗСУ на Facebook-сторінці.

Зазначається, що ворог цілився по об'єктах критичної інфраструктури України, і врешті, у деяких міста, зокрема у Львові, він досягнув мети.

Так, противник застосував 12 крилатих ракет Х-101/Х-555 із двох стратегічних бомбардувальників Ту-95мс з району Каспійського моря, 8 крилатих ракет "Калібр" із фрегата з акваторії Чорного моря, 12 крилатих ракет Х-22 із шести дальніх бомбардувальників Ту-22м3 з району Курська та дві керовані авіаційні ракети Х-59 з двох літаків тактичної авіації Су-35 з району Мелітополя.

Читайте також: Не тільки ракети: з'явилися подробиці нічного удару по Україні

Українським силам протиповітряної оборони вдалося ліквідувати 14 крилатих ракет Х-101/Х-555 типу "Калібр" та дві керовані авіаційні ракети Х-59.

На жаль, половина із ворожих літальних об'єктів, а саме ракети Х-22, досягли своїх цілей, оскільки наразі в Україні на озброєнні немає вогневих засобів, здатних знищувати цей тип ракет.

Раніше ми писали, що ЗСУ за добу ліквідували кілька складів та пунктів управління ворога.