RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

"Повітряні кулі" окупантів в Україні: як виглядають і навіщо вони потрібні Росії

Останнім часом Росія почала застосовувати нову тактику у війні та запускати над українським небом так звані "повітряні кулі" - це робиться для того, щоб виснажити сили української ППО.

Про це повідомляє "Апостроф".

Так, "повітряні кулі", що запускаються окупаційними військами діаметром 1-1,5 метра, наповнені газом, тримають на звичайному шнурку багатогранник з тонкого заліза, що відображає радіолокаційні хвилі ППО. Вони практично нічого не варті росіянам, натомість Україна витрачає багато ресурсів, щоб збити об'єкт. Проте саме з цією метою ворог і запускає кулі в небо.

Крім того, залізний багатогранник дозволяє противнику зафіксувати місцеперебування комплексу ППО і завдати удару по ньому.

Читайте також: Ворожі "повітряні кулі" над Києвом: скільки вдалося збити і навіщо їх запустили

Щобільше – разом із кулями росіяни можуть також запускати й ударний замаскований безпілотник, який ППО сприймає як один і той самий об'єкт.

За словами представника Повітряних сил України Юрія Ігната, цей новий метод з повітряними кулями насправді – не новий і раніше використовувався в інших війнах.

"Ці дідівські методи, які ворог зараз застосовує, - це не зонд, не аеростат, це просто повітряна куля, яка несе шматок металу... Для чого роблять: хочуть, щоб по них "працювали", використовують їх як неправдиві цілі. Їм же потрібно виснажувати нашу ППО - як у боєкомплекті, так і розсіювати її увагу. А ще з цими кулями можна і БПЛА використовувати, щоб їх сховати", - пояснив Ігнат.

Раніше ми писали, що "повітряні кулі" з кутовими відбивачами, які Росія почала запускати на територію України, є новим методом зниження боєздатності української армії.