RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Світ

Новини

19 вересня

Всі новини

Росія була змушена модернізувати один із видів крилатих ракет: вони дуже неточні

У російських окупантів почалися серйозні проблеми з точністю наведення удару крилатими ракетами Х-101, тому їх модифікували.

Про це заявив представник Центру досліджень трофейного та перспективного озброєння та військової техніки Генштабу ЗСУ полковник Микола Данилюк.

Читайте також: Ворог уночі випустив по Україні десятки крилатих ракет: скільки збили сили ППО

Він розповів про те, що пропагандисти РФ постійно хваляться тактико-технічними характеристиками крилатої ракети Х-101, але ворог має максимально швидко модернізувати свою "високочну" зброю.

Так, Х-101 продемонструвала обмежені можливості прориву системи ППО. Її фрагмент знайшли біля населеного пункту Малютянка на Київщині. На ньому чітко видно модернізовану оптико-електронну систему наведення.

Данилюк розповів, що ця модифікація з'явилася в листопаді 2022 року. Це свідчить про те, що у період у Росії виникли серйозні проблеми з наведенням.

Він пояснив, що принципова відмінність модернізованої оптико-електронної системи наведення у ракети Х-101 нового покоління – наявність трьох нерухомих об'єктивів.

"У старій оптико-електронній системі був один об’єктив, встановлений на поворотний механізм з кутами нахилу до 10 градусів. За задумом агресора, модифікація повинна підвищити точність наведення ракети на ціль. Окрім цього, змін зазнала електронно-обчислювальна машина типу БАГЕТ-62-04. Варто зауважити, що дана складова крилатої ракети Х-101 є прямим доказом залежності російського ВПК від іноземних компонентів", - розповів Данилюк.

Росія замінила частину мікросхем і чіпів цієї ЕОМ на чіпи інших виробників. Полковник зазначає, що це не говорить про неефективність санкцій проти Росії. Якби не вони, окупанти взагалі не мали б труднощів із поповненням запасів крилатих ракет і постійно завдавали б масованих по українських містах.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав про те, скільки обійшовся удар 10 лютого. Того дня Росія сьогодні випустила на повітря пенсії понад 8 мільйонів своїх громадян