RU  UA

Росія посилила повітряну розвідку: у ЗСУ оцінили загрозу нових ракетних ударів

Ситуація на півдні залишається складною, але розвивається, хоча динаміка її не така стрімка, як на сході країни.

Про це в ефірі "Апостроф TV" розповіла речниця ОК "Південь" Наталя Гуменюк.

За її словами, ворог активізує, в тому числі й повітряну розвідку, що може свідчити про підготовку до ракетних ударів, адже, як правило, саме така активність спостерігається напередодні найбільш агресивних дій ворога.

Читайте також: Чому Росія стала рідше атакувати Україну "шахідами": військові дали відповідь

"Наразі ми фіксуємо, що в Чорному морі перебуває 6 кораблів – це угруповання зменшене вдвічі, але серед них є надводний ракетоносій, і 8 ракет типу "Калібр" готові до застосування", - розповіла вона.

Корабельне угруповання тримається максимально віддалено від контрольованого Україною берега, притискаючись більше до східного узбережжя Криму і в напрямку Новоросійська.

"Це говорить про те, що вони вже готуються до того, що ми матимемо далекобійну зброю, яка сягатиме 150-180 кілометрів", - вважає Наталя Гуменюк.

Наразі українська протиповітряна оборона під час масованих ракетних атак працює на рівні 73-85%. "Якщо це перевести в кошти, якими вимірюється вартість тих ракет, які запущені, і тих ракет, які не досягли своєї мети, це досить переконливо для ворога, як критична неефективність таких атак", - розповіла вона, додавши, що саме тому окупанти посилюють повітряну розвідку, зокрема використовуючи дрони, аби виманити на спрацювання нашу протиповітряну оборону.

Нагадаємо, раніше ми писали, коли може відбутися новий масований обстріл України.