RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Бої за Бахмут: карта просування росіян та заява генерала Сирського

Бахмут вже довгий час залишається однією з найгарячіших точок на фронті - росіяни не залишають спроб прорвати оборону і захопити місто, проте ЗСУ всіма силами стримують супротивника.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Так, у суботу, 25 лютого, за словами воєнного кореспондента Андрія Цаплієнка, російські пропагандисти повідомляли про ймовірний підрив армією України дамби в Бахмуті, що нібито має уповільнити просування ЗС РФ. Йшлося про підрив греблі на Північному ставку, розташованому в Бахмуті, внаслідок чого утворився потоп.

Читайте також: Росія намагається наступати на Донбасі та нарощує оборону в Криму

Ба більше – загарбники заявили про захоплення населеного пункту Ягідне, яке знаходиться на північний захід від прифронтового міста та опублікували як підтвердження знімки, зроблені біля стели. У штурмових операціях поблизу Бахмута, ймовірно, брали участь найманці ПВК "Вагнер".

Варто зазначити, що в Генштабі захоплення населеного пункту Ягідне не підтверджували, однак зазначалося, що окупанти штурмують позиції наших військ у цьому напрямку.

Водночас в Інституті вивчення війни підкреслили, що російські сили досягли незначних територіальних успіхів навколо Бахмута та Авдіївки та продовжували завдавати наземних ударів по всій лінії фронту в Донецькій області.

А на картах бойових дій War Mapper станом на 26 лютого, Ягідне відзначено, як захоплене росіянами.

Варто зазначити, що за словами командувача Східного угрупування військ генерал-полковника Олександра Сирського, який відвідав військові частини Сил оборони, що захищають місто і підступи до нього, основні зусилля російські окупанти зосередили на захопленні Бахмута і його оточенні. Він підкреслив, що бої точаться навколо самого міста та в його околицях.

Раніше ми публікували відео Бахмута з висоти пташиного польоту.