RU  UA

"Вагнерівці" намагаються оточити Бахмут: карта та нові дані про ситуацію від ЗСУ

Бахмут є однією з найгарячіших точок на фронті - росіяни не залишають спроб прорвати оборону і захопити місто. Зараз росіяни перегруповуються в цьому районі, підтягують резерви і очевидно готуються до чогось "нового".

Про це розповів військовослужбовець ЗСУ Юрій Сиротюк в ефірі Апостроф TV.

"До такого висновку можна дійти, бо сьогодні підозріло тихо. Їхня артилерія "працює" по нас не так, як колись, коли носа не можна було показати з окопа чи укриття. Після недавньої атаки вони зазнали великих втрат і відкотили назад. Атакувати їм стало важче через погоду, бо довкола крижане місиво і болото, лізти в яке в таку погоду не стануть навіть і "безсмертні", - описав ситуацію він.

За словами військового, видно, що наразі росіяни взяли паузу, підтягують резерви та боєприпаси. Вони готуються, постійно коригують свою тактику.

"Скоріше за все, ми побачимо від них щось "нове", але їм це не допоможе. Путін уже кілька разів ставив завдання взяти Бахмут, встановлював дедлайни, але всі вони були провалені", - зазначив Юрій Сиротюк.

Командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський повідомив, що ситуація в районі Бахмута дуже напружена. Незважаючи на суттєві втрати, РФ кинула у наступ найбільш підготовлені штурмові загони групи "Вагнера". Вони намагаються прорвати оборону наших військ та оточити місто.

Станом на ранок вівторка, 28 лютого, ситуація в районі Бахмута за даними DeepState виглядає так:

Командир ЗСУ з позивним Мадяр розповів про ситуацію в Бахмуті станом на 27 лютого. За його словами, вона важка в усіх без винятках напрямках навколо міста.

"Щось вони собі знову намалювали, хочуть якнайшвидше нас взяти в кільце... Оточення немає, дуже важка ситуація на дальньому північному фланзі, звідти йдуть штурмові дії ворога. Вони не багаторазові, вони невпинні: лягають, виносять залишки 200-х і 300- х і знову валять", – розповів він.

Читайте також: "М'ясорубка" у Бахмуті: що говорять влада та військова про ситуацію в місті та околицях

За словами військового, росіяни прагнуть перерізати одну з доріг, щоб сформувати оперативне оточення. Ворог б'є по місту артилерією, танками, РСЗВ, мінометами, останніми днями додав авіацію. Літаки залітають 3-4 рази на ніч.

Водночас Мадяр констатував, що ЗСУ у Бахмуті не мають потрібної кількості озброєнь для наступу.

"Для наступальних дій у нас тут засобів не вистачає. Не вистачає мін, усіх без винятку - від 60-х до 120-х. Не вистачає ручних гранатометів та тих засобів, які потрібні тим, хто щомиті перебуває в контакті (з росіянами). Але я впевнений, що наше командування знає, що робить напередодні подій, на які ми чекаємо", – резюмував воїн.

Як повідомляв "Апостроф", раніше у мережі з'явилося відео з висоти пташиного польоту на непокорений Бахмут Донецької області.