RU  UA

На танки з "голими руками": боєць ЗСУ розповів про тяжку ситуацію на Луганщині

На Луганщині ситуація залишається вкрай важкою – ворог намагається штурмувати позиції ЗСУ, стрілецький бій ведеться уздовж лінії фронту уздовж 1,5 кілометра, ворог застосовує танки.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовослужбовець ЗСУ Віталій Біляк.

За його словами, йдеться про напрямок Сватове-Кремінна. Він наголосив, що танки ворожі танки працюють щодня – з самого ранку до пізнього вечора. Причому, вони працюють у парі або в підтримці ще більшої кількості техніки.

Читайте також: Росіяни не мають успіхів у спробах наступу на Донбасі: свіжі карти боїв

"Після того, як ми знищили "Термінатора" (декілька днів тому), ми також знищили Т-90М, найсучасніший російський танк на цьому напрямку. Кожен день вони тут катаються, але з кожним днем їх стає все менше і менше", - пояснив військовий.

Він також наголосив, що ЗСУ дуже потребує високоточної зброї та снарядів до неї у великій кількості – саме це допомогло б українським бійцям боротися із цими танками.

"Так як в нас обмежений ресурс, доводиться нам, як кажуть, терпіти, і відбиватися тим, що маємо. Танки "Леопарди" нам би ситуацію покращили в танкових дуелях, але поки що у нас є браві хлопці, які нищать "голими руками" танки, і нічого – горять.", - підкреслив Віталій Біляк.

Окрім цього, він розповів, яку ще зброю та техніку використовують росіяни.

"В основному, їхні дрони-камікадзе такі, як типу "Ланцет" застосовуються по техніці, особливо бронетехніці. По піхоті вони їх не застосовують, тому що по піхоті у них є авіація, танки, ствольна артилерія і все можливе і неможливе озброєння, якого в нас на жаль поки що немає", - резюмував український боєць.

Раніше ми писали, що за добу ЗСУ відбили 85 атак противника.