RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Заручників не брали: "Російський добровольчий корпус" підтвердив вихід на територію Брянської області

Російський добровольчий корпус (РДК) взяв на себе відповідальність за інцидент 2 березня у Брянській області РФ, однак заперечив інформацію про взяття заручників чи завдання шкоди мирним мешканцям.

Про це розповів один із бійців РДК для російського телеграм-канала "Важливі історії".

"Я щойно звідти. Нас на цьому завданні було 45 людей. Зайшли, відзняли, зробили засідку на дві БМП. Дітей постраждалих не бачив. Але був один постраждалий прикордонник. Жодних заручників не брали", — сказав він на умовах анонімності.

Читайте також: Провокація Москви: у Генштабі різко відреагували на "брянську різанину"

Перед цим у телеграм-каналі під назвою "Російський добровольчий корпус" було опубліковане відео, де озброєні бійці із жовтими пов'язками на руках заявляли, що вони прийшли на Брянщину, аби "показати співвітчизникам, що надія є, що вільні російські люди зі зброєю в руках можуть боротися з режимом".

Щодо РДК, то, за даними MilitaryLand, він нібито воює у складі Інтернаціонального легіону територіальної оборони ЗСУ. Водночас немає інформації для підтвердження того, що телеграм-канал "Російський добровольчий корпус" і РДК з Інтернаціонального легіону - це один і той самий підрозділ.

Тим часом ютуб-канал Pressing заявляє, що РДК сформували російські емігранти з активною життєвою позицією і право-консервативними поглядами, які живуть в Україні чи інших європейських країнах. Підрозділ, як пишуть у DW, з'явився у серпні 2022 року і виконував завдання ротного рівня.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що російські пропагандистські ЗМІ почали активно поширювати суперечливу інформацію про нібито вторгнення "українських диверсантів" у Брянську область.