RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

Всі новини

Стратили за слова "Слава Україні": у ЗСУ назвали прізвище героя

Україну сколихнуло відео, зняте та злите в мережу російськими окупантами, на якому вони впритул розстріляли беззбройного українського полоненого воїна за слова "Слава Україні". Стало відоме ім'я героя – це Тимофій Шадура, який вважається зниклим безвісти з 3 лютого 2023 року після бойових дій у районі міста Бахмут.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці 30 окремої механізованої бригади ім. князя Костянтина Острозького.

"За попередніми даними, загиблим військовослужбовець 30-ї окремої механізованої бригади Тимофій Миколайович Шадура ... Тіло нашого військовослужбовця знаходиться на тимчасово окупованій території. Остаточне підтвердження особи буде встановлено після повернення тіла та проведення відповідних експертиз", - сказано у повідомленні.

Читайте також: Це доказ, що винний не тільки Путін: в Україні емоційно відреагували на відео розстрілу бійця

Цю інформацію підтвердив Генеральний штаб ЗСУ.

"Розстріл беззбройного полоненого – цинічна і зухвала зневага Нормами міжнародного гуманітарного права та звичаїв війни. Так чинять нікчемні вбивці, але не воїни. Російські окупанти вкотре показали, що головною їхньою метою в Україні є лише звіряче знищення українців. Особу мужнього українського воїна попередньо встановлено", - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, 8 лютого сторінці пошуку зниклих українських воїнів у Facebook сестра Тимофія Шадури опублікувала пост про його розшук та фото героя.

Крім того, журналіст, продюсер ВВС Софія Кочмар-Тимошенко на своїй Facebook-сторінці повідомила, що шість членів родини Тимофія Шадури впевнені, що це їхній брат і син. Матері героя дуже погано і сім'я просить тиші.

Як повідомляв "Апостроф", за імена російських окупантів, які розстріляли в упор українського захисника за слова "Слава Україні", пропонують винагороду за умови достовірних доказів, що це вони. На даний момент сума зросла до 3500 доларів.