RU  UA

У них своя логіка: експерт про тактику ракетних ударів Росії

Влаштовуючи масивні ракетні обстріли по всій Україні, росіяни керуються все тією ж логікою - завдати нашій країні максимальної економічної шкоди та змусити бути поступливішою.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовий оглядач Давид Шарп.

За його словами, росіяни продовжують керуватися своєю, лише їм зрозумілою логікою і так само намагаються залишити українців без світла.

Читайте також: Заспокоїти росіян: аналітики назвали справжню мету ракетного удару по Україні 9 березня

"Україна виграла зимову битву за світло, найважливішу. Але, якщо говорити про більш глобальні поняття, то війна за світло не закінчилася. Очевидно, Росія продовжує цю стратегію. І вони виходять з того, що навіть якщо відключити українцям світло повномасштабно влітку, це також буде проблематично. Щобільше, до них у цьому випадку буде менше претензій щодо того, що намагаються заморозити людей", — пояснив військовий оглядач.

Він наголосив, що, якщо влітку з цим впоратися буде дещо простіше, хоча теж проблематично, для економіки України це буде дуже тяжкий результат.

"Влітку навіть є певні мінуси - наприклад, якщо взимку їжу можна зберігати на балконі або на вулиці, коли немає електрики, то влітку це проблематично", - сказав речник.

Загалом же Росія намагається завдати Україні якоїсь непоправної шкоди.

Насамперед відволікання українських ресурсів – матеріальних та кадрових – на ППО, що може уповільнити роботу військово-промислового комплексу.

"На мій погляд, серйозного загальмовування не повинно бути, у тому числі й з тієї причини, що українське керівництво та командування зобов'язане було - і я думаю, це було зроблено - забезпечити такого роду підприємства резервним живленням", - наголосив Шарп.

За його словами, така логіка є глибоко помилковою, навіть якщо стояти на їх позиції. Таким чином, вони мотивують Захід надавати Україні велику допомогу, вони не привели Україну та Захід до більшої зговірливості, і вони підвищують і таку високу мотивацію бійців українських збройних сил у всьому, що стосується ведення бойових дій.

"Коли по будинках їхніх близьких у тилу завдаються такі удари, це лише озлоблює та мотивує. Але сьогоднішній удар показав, що вони від такої практики не відмовилися", - резюмував військовий оглядач.

Раніше ми писали, що очевидець розповів про ракетний удар по Києву.