RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Рік тому Росія скинула авіабомби на Драмтеатр у Маріуполі: відео

16 березня - це роковини однієї з найтрагічніших подій повномасштабної російсько-української війни - авіаудару по Драмтеатру в Маріуполі. Тоді ворог скинув багатотонні авіабомби на маріупольський Драмтеатр, у підвалах якого перебували понад 1000 мирних українців, зокрема діти.

Про це нагадали у Маріупольській міській раді.

Сьогодні вшановується пам'ять загиблих унаслідок авіаудару російських окупантів по Драмтеатру. Під завалами там загинуло близько 600 людей включно з дітьми.

Читайте також: Останній концерт у драмтеатрі Маріуполя: гурт Бумбокс поділився щемливими фото

Перед Драмтеатром люди великими літерами, які видно навіть з висоти польоту, написали слово "дети", щоб показати, що в будівлі перебувають мирні маріупольці разом зі своїми дітьми, ховаючись від постійних бомбардувань.

Для вшанування пам'яті загиблих сьогодні, 16 березня, у восьми містах України відбудеться мирна акція "ДЕ ТИ", зокрема у Львові, Києві, Тернополі, Чернівцях, Ужгороді, Івано-Франківську, Кривому Розі, Черкасах. До акції можуть приєднатися всі охочі (час і місце дивіться за посиланням). З собою можна взяти лампадки й свічки.

"Драмтеатр в Маріуполі став символом російсько-української війни - символом безжальності та жорстокості російських окупантів. 16 березня 2022 року вороги поцілили в будівлю, де перебувало понад 1000 мирних мешканців Маріуполя. Внаслідок авіаудару під завалами театру загинули люди, серед яких чимало дітей. Скільки саме загинуло осіб - досі достеменно невідомо", - додали в Маріупольській міськраді

Раніше "Апостроф" повідомляв, що російські окупанти знесли будівлю Драмтеатру, щоб сховати сліди свого воєнного злочину.

Вас може зацікавити:

Окупанти вбили у Драмтеатрі Маріуполя 600 людей - міжнародне розслідування

"Реконструкція" по-російські: у Маріуполі тіла загиблих у Драмтеатрі заливають бетоном

Верх цинізму: пропагандисти влаштували "екскурсію" зруйнованим Маріуполем, відео