RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Загрожує серйозне покарання: офіцеру, який побив строковика під Житомиром, повідомили про підозру

Лейтенанту Віктору Вітусевичу, командиру 2-го взводу роти охорони 190 навчального центру Житомирського району, який жорстоко побив солдата строкової служби, повідомили про підозру – йому загрожує до 12 років в'язниці.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора у Telegram-каналі.

Крім того, стосовно командування військової частини складено адміністративний протокол за фактом недбалого ставлення до військової служби у зв'язку з несвоєчасним повідомленням прокурора та ДБР про скоєний у військовій частині злочин.

"Офіцер порушив вимоги Статутів Збройних Сил України та порядок проходження військової служби в умовах воєнного стану", - йдеться у повідомленні.

Таким чином офіцеру загрожує до 12 років в'язниці.

Читайте також: Строкова служба залишиться в минулому? Резніков озвучив ідеї щодо реформи армії

Нагадаємо, відео жорстокого побиття молодого солдата з'явилося в мережі 12 березня, після чого ГБР розпочало досудове розслідування. Під час перевірки було підтверджено, що інцидент стався в одній із військових частин Житомирської області. З пояснень молодшого лейтенанта "виховну розмову" із застосуванням ударів руками та ногами він провів через перебування солдата у стані алкогольного сп'яніння.

Після того, що сталося, лейтенант Віктор Вітусевич визнав свою провину, записав відео з вибаченнями та заявив, що готовий понести відповідальність за свою провину - за перевищення військовим посадовцем влади або службових повноважень, скоєних в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 426-1 КК України), йому загрожувало позбавлення волі на строк від 8 до 12 років.

Однак через два дні побитий на Житомирщині строковик зробив дивну заяву, сказавши, що його ніхто не бив, а командир нібито показував на ньому бойовий прийом. Він також попросив не писати негативних коментарів на адресу молодшого лейтенанта Віктора Вітусевича.

Раніше ми писали, що у ГБР розпочали розслідування факту побиття строковика у Житомирській області.

Вам може бути цікаво:

Ми знаємо не про всі випадки: наскільки масові випадки нестатутних відносин у ЗСУ

Це був жарт: побитий на Житомирщині строковик зробив дивну заяву, відео.

Побиття строковика під Житомиром: у мережі показали нове відео