RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Українські гниди: СБУ затримала зрадників, серед яких посадовець "Мотор Січ"

Служба безпеки України раніше викрила адміністратора проросійського пропагандистського ресурсу, а тепер чергових агентів ФСБ, які проводили розвідувально-підривну діяльність на Київщині та Запоріжжі – один із них інженер-конструктор заводу "Мотор Січ".

Про це повідомляє СБУ у Telegram-каналі.

Зазначається, що зрадників України на початку лютого 2023 року за допомогою Telegram-каналу, де фігуранти періодично публікували свої прокремлівські коментарі, завербував кадровий співробітник управління ФСБ по Алтайському краю

Задачею агентів було розвідували місця розташування українських військових об’єктів та правоохоронних органів. Служба безпеки України поетапно зафіксувала їхні злочинні дії та провела детальну документацію.

Читайте також: Працювали на ВПК Росії: СБУ викрила зрадників на підприємстві в Одесі

Поплічником ворога із Запоріжжя виявився працівник підприємства "Мотор Січ" – він збирав інформацію про розміщення ЗСУ на території міста. Співробітники СБУ затримали зрадника під час виконання ним розвідувального завдання – фотографував будівлі військового шпиталю та прокуратури з прив’язкою до місцевості.

Іншого росагента вдалося затримати у передмісті української столиці при спробі здійснити фотофіксацію однієї з будівель Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Окупанти збирали інформацію з метою координації ракетних ударів по українських об’єктах та підготовки диверсій на території регіонів. У ході обшуку у затриманих виявлено мобільні телефони із доказами виконання ворожих завдань та листування з агресором.

Наразі обом фігурантам було повідомлено про підозру відповідно до частини 2 статті 111 Кримінального кодексу України, що передбачає злочин державної зради. Суд вирішив застосувати до них запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Зараз триває розслідування, метою якого є встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних осіб до відповідальності.

Раніше ми писали, що на Закарпатті у річці потонув порушник кордону.

Вас може зацікавити:

Зрадники в центрі країни: у Хмельницькому накрили ботоферму, що працювала на ворога

Хай розбирається СБУ: Назар Задніпровський прокоментував виїзд Дмитра Ступки до США

Відтепер всі на виду у СБУ: ВР ухвалила закон про контроль над пересуванням