RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Противник зосередив удари на чотирьох напрямках: деталі від Генштабу ЗСУ

Триває 400-й день повномасштабної війни з російськими окупантами, вони продовжують наступати на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, в епіцентрі бойових дій залишаються Білогорівка, Бахмут, Авдіївка та Мар’їнка. Українські воїни відбили понад 60 атак на цих напрямках.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Протягом минулої доби росіяни завдали 5 ракетних та 25 авіаційних ударів, здійснили 34 обстріли з реактивних систем залпового вогню.

Внаслідок авіаційного удару по інфраструктурі міст Берислав Херсонської області та Дружківка Донецької області, отримали поранення цивільні люди, пошкоджені приватні будинки та об’єкти цивільної інфраструктури.

  • На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін, ознак формування ворожих наступальних угруповань не виявлено. Протягом минулої доби ворог обстріляв райони 6 населених пунктів Сумської області, а також понад 15 районів населених пунктів на Харківщині.
  • На Лиманському напрямку протягом доби окупанти безуспішно наступали в районах Стельмахівки та Виїмки. З артилерії обстрілювали зазнали райони населених пунктів Харківської, Луганської та Донецької областей.
  • На Бахмутському напрямку ворог продовжує штурм Бахмута. Там наші воїни відбили 28 атак. В той же час, протягом доби, противник вів безуспішні наступальні дії в районі Оріхово-Василівки та обстрілював населені пункти Донеччини.
  • На Авдіївському та Мар’їнському напрямках росіяни наступали в напрямку населених пунктів Новокалинове, Степове, Авдіївка, Сєверне, Первомайське, Мар'їнка Донецької області, успіху не мали. Також обстрілювали навколишні населені пункти.
  • На Запорізькому та Херсонському напрямках окупанти обороняються та б'ють по населених пунктах обох областей.

Читайте також: В рази більші: в Міноборони розповіли про співвідношення втрат ворога та ЗСУ

На території окупованого Криму, у Красноперекопську, працівники ФСБ проводять принизливі процедури фільтрації, з роздяганням, допитами та побиттям людей.

Українська авіація минулої доби завдала 5 ударів по районах зосередження окупантів, а підрозділи ППО Повітряних Сил ЗСУ знищили російський бомбардувальник Су-24М.

Українські ракетники та артилеристи за добу уразили 3 райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника, станцію радіоелектронної боротьби, склад боєприпасів та 2 склади пально-мастильних матеріалів ворога.

Як повідомляв "Апостроф", військовий експерт Михайло Самусь розповів, що українці вже реалізовують певні етапи контрнаступу, готуючись до більш рішучих дій на фронті.

  • Вас також може зацікавити:

ЗСУ відтіснили росіян від "дороги життя" під Бахмутом: карта

Глава Пентагону оцінив шанси ЗСУ на контрнаступ

ЗСУ ліквідували 2 тис. ворожих офіцерів: оприлюднено кількість та звання