RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

ЗСУ відтіснили росіян від "дороги життя" під Бахмутом: карта

У Бахмуті, де сьогодні знищили російський бомбардувальник Су-24М, тривають важкі бої, хоча російські обстріли дещо зменшилися, але Збройним силам України вдалося відтіснити найманців "Вагнера" від однієї з ліній постачання міста.

Про це повідомляє розвідка Міноборони Британії.

Як йдеться в огляді, одним з ключових досягнень стало відтіснення російських бойовиків групи "Вагнера" від дороги 0506, яка з’єднує Часів Яр та Хромове.

Читайте: Ворог кинув на Бахмут нові підрозділи і змінив тактику: подробиці від бійця ЗСУ

До цього найманці перебували на відстані кількох сотень метрів від цього другорядного шляху, який став критично важливою лінією постачання для ЗСУ, й прострілювали його.

Вказується, що 26 березня російські ЗМІ заявили, що "Вагнер" нібито взяв під повний контроль заводський комплекс АЗОМ на північ від центру міста, проте за цю територію, ймовірно, досі ведуться важкі бої

"Оскільки "Вагнер" підтвердив, що відпустив щонайменше 5000 бойовиків, набраних з ув'язнених, нестача особового складу, ймовірно, перешкоджає російським наступальним зусиллям у цьому секторі", - йдеться в огляді.

Нагадаємо, як інформував "Апостроф", просування росіян у Бахмуті ускладнилося, адже приватний сектор закінчився, а бойові дії в міській забудові вимагають великої майстерності, на що окупанти здатні.

  • Вас може зацікавити:

У боях під Бахмутом загинув відомий активіст та журналіст

Бої за Бахмут незабаром можуть завершитися: аналітики дали розклад

"Вагнерів" менше, ніж раніше: журналіст про бої за Бахмут