RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

Всі новини

У боях за Україну загинув боєць із позивним "Моджахед": що відомо

У суботу, 1 квітня, у боях під час захисту України від російських окупантів, загинув засновник та командир бойової групи Vendetta, колишній боєць батальйону "Торнадо" Данііл Ляшук, більш відомий за позивним "Моджахед".

Про це повідомив Telegram-канал DENI VENDETTI - особистий блог "Моджахеда".

Читайте також: За Україну віддав життя чотирикратний чемпіон світу з кікбоксингу: що відомо про героя

"Нажаль ми вимушені сповістити про загибель нашого друга, нашого брата, нашої рідної людини. Ти був народжений героєм, ти загинув як герой. Ми усі будемо пам’ятати тебе вічно", - йдеться у повідомленні.

Бойова група Vendetta також закликає уряд надати захиснику, громадянину Білорусі, звання "Герой України" та видати українське громадянство посмертно. Водночас за життя він був нагороджений званням "Народний Герой України".

Фото: t.me/denivendettiofficial

Данііл Ляшук народився у білоруському місті Брест та мав чеченське та українське коріння. З дитинства займався бойовими мистецтвами та записував власні музичні композиції. Володів російською, білоруською, чеченською, українською, англійською та арабською мовами.

У 14 років він переїхав до Криму, де здобув освіту у Севастополі та став моряком, а після окупації півострова став до лав добровольчого батальйону на сході України в зоні ООС (АТО). У 2015 році отримав поранення у районі станиці Луганської.

З початку повномасштабного вторгнення захищав Київ як доброволець, а також воював у Харкові. На захист Миколаївщини вже став офіційно бійцем ЗСУ. Також він проводив диверсійні роботи на території окупованої частини Херсонщини. Згодом отримав друге поранення. На початку 2023 року "Моджахед" продовжував захищати Україну та ще паралельно волонтерив і займався музикою.

Нагадаємо, 27 березня стало відомо, що у боях під Бахмутом загинув 37-річний активіст з Донбасу, журналіст інформаційного агентства "Вчасно" Олександр Цахнів.

  • Вас також може зацікавити:

В Авдіївці загинуло немовля, якого мати відмовилася евакуювати: відео

Актор Антон Прасоленко помер у шпиталі від поранень, які отримав на фронті

На війні загинув командир ескадрильї ЗСУ: без батька залишилося двоє дітей