RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

Всі новини

У боях під Бахмутом загинув відомий активіст та журналіст

У боях під Бахмутом загинув 37-річний активіст з Донбасу, журналіст інформаційного агентства "Вчасно" Олександр Цахнів.

Про це повідомляє "Вчасно".

Олександр Цахнів народився у Селидовому Донецької області. До початку журналістської діяльності був координатором руху "Сильні общини". Олександр займався демократичним розвитком регіону, організовуючи громадські заходи та ініціативи, культурні події.

Колега Цахніва Павло Островський пише, що Олександр мав відвагу писати про корупцію та недоопрацювання місцевої влади та спілкуватися українською у своєму російськомовному регіоні. Він писав про корупцію у містах Донбасу, проводив антикорупційні розслідування. Крім того, був талановитим музикантом.

Читайте також: На Херсонщині загинув боєць із "Пласту": фото та біографія героя

"З ним завжди було про що поговорити – від новинок у кіно до теорій філософії. Це була світла людина з широким світоглядом та загостреними чеснотами. Він був справжнім патріотом країни не на словах, а на ділі, бо робив від себе все, щоб і рідний край, і наше суспільство ставало кращим... Це величезна втрата для всіх нас", – пишуть його колеги.

Після початку повномасштабної війни Олександр Цахнів добровільно вступив до лав ЗСУ, служив у стрілецькому батальйоні. У нього залишилися батьки, брат та кохана дівчина.

Як повідомляв "Апостроф", 7 березня, у бою під Бахмутом загинув герой України, боєць 67-ї окремої механізованої бригади, комбат Дмитро Коцюбайло, відомий під псевдо "Да Вінчі".

  • Вас також може зацікавити:

У Києві на прощання з легендарним командиром "Да Вінчі" прийшли тисячі людей: фото та відео

Героя поховали у Ніжині: що відомо про бійця, вбитого за слова "Слава в Україні"

У Росії загинула група українських бійців: фото та подробиці