RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

В Іршанську священик УПЦ МП ударив по голові дитину з прапором України: фото та відео

У неділю, 3 квітня, у Хмельницькому, священик УПЦ МП побив добровольця ЗСУ, який з перших днів захищав Україну, днем раніше у селищі Іршанськ Житомирської області його "колега" - священик московського патріархату вдарив по голові 12-річного хлопчика, у якого був у руках прапор України.

Відповідне відео та фото опублікувала у Facebook Аліна Пилипчук.


Як повідомляє "Житомир online", інцидент стався під час зборів мешканців міста, які ухвалили рішення перейти під юрисдикцію Православної церкви України (ПЦУ). На зборах люди висловилися за перехід до ПЦУ, а священики УПЦ МП не дали віруючим ПЦУ зайти до храму.

Зазначається, що вони давно не пускають у храм віруючих ПЦУ – а храм в Іршаві один. Перехід іршавської парафії до ПЦУ призначено на 8 квітня. За три години громада зібрала на користь такого рішення понад 1000 підписів.

Читайте також: Незважаючи на заборону: УПЦ МП провела службу в Києво-Печерській Лаврі

Судячи з опублікованих кадрів, на місці було багато поліції, але все одно, між священнослужителями УПЦ МП та жителями міста, після того, як один із священиків ударив хлопчика по голові, виникла сутичка. На агресивного священнослужителя поліція склала протокол.

Як повідомляв "Апостроф", у Хмельницькому після побиття військового кілька сотень людей зібралися на акцію під храмом УПЦ МП. Також активісти провели збори, на яких вирішили перейти до ПЦУ.

  • Вас також може зацікавити:

Під храмом УПЦ МП у Хмельницькому зібралися люди: відбулися сутички

Тепер офіційно: суд відправив "Пашу Мерседеса" під домашній арешт

"Тероборона - виродки": СБУ оприлюднила розмови "Паші Мерседеса" та показала фото обшуків