RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

"Так терористи проводять Вербну неділю": Зеленський про нічний удар по Запоріжжю

У ніч проти 9 квітня російські окупанти вчергове атакували Запоріжжя, внаслідок чого загинув чоловік та його десятирічна донька – Володимир Зеленський назвав ім'я дівчинки та висловив співчуття близьким.

Про це президент України написав у своєму Telegram-каналі.

За його словами, російська армія обстріляла житловий будинок у Запоріжжі ракетами С-300.

"Влучання – в будинок, житловий будинок. Троє людей були у ньому. Чоловік, жінка і дитина – дівчинка, її звали Ірина, цьогоріч їй би виповнилось 11 років. Вона загинула. Чоловік теж. Мої співчуття... Жінка – у важкому стані зараз, в лікарні, їй надається допомога", - написав голова держави.

Читайте також: Українська авіація завдала 12 ударів по росіянах: свіже зведення Генштабу

Він наголосив, що навіть у таке світле свято, як Вербна неділя, держава-терорист демонструє свою гнилу сутність, тим самим ставлячи себе у ще більшу ізоляцію від світу та людства.

"Кожне світле християнське свято вчить нас, що ми можемо не знати – як, але маємо бути впевнені, що зло – програє. Маємо вірити. І ми – віримо. Маємо наближати програш зла. І ми – наближаємо. І світ – разом із нами. Щомісяця, щотижня додається підтримка, збільшується коло тих, хто нас підтримує, хто підтримує нашу сміливість і нашу віру в життя", - написав Зеленський.

Нагадаємо, уночі 9 квітня окупанти здійснили ракетний обстріл міста Запоріжжя, внаслідок якого сталася часткова руйнація житлового будинку з подальшим займанням на площі 100 кв. м. Вибуховою хвилею частково пошкоджені сусідні будинки та вікна в поряд розташованих будинках. Повідомляється про двох загиблих людей - 50-річного батька та 10-річної доньки. З-під завалів співробітники ДСНС врятували 46-річну матір, яку передали лікарям швидкої. На щастя, старша дочка була у гостях.

Раніше ми писали, що російські окупанти мають на меті заблокувати Авдіївку та захопити Мар'їнку аби розпочати рух у Кураховському напрямку Донецької області.

  • Вас може зацікавити:

Майже 500 росіян вирушили на "концерт Кобзона": свіже зведення втрат окупантів в Україні

Вони зробили три головні помилки: військовий пояснив, чому пропав наступ окупантів

Спочатку виснажуємо їх у Бахмуті: у Зеленського назвали терміни масштабного контрнаступу ЗСУ