RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

У Запоріжжі за ракетного удару загинула 11-річна дівчинка з татом: фото і відео

У ніч на 9 квітня ворог завдав чергового ракетного удару по Запоріжжю, на місці події загинули 2 особи - 50-річний батько і 11-річна дочка.

Про це повідомили у Головному управлінні ДСНС України у Запорізькій області.

Читайте також: Українська авіація завдала 12 ударів по росіянам: свіже зведення Генштабу

Так, уночі 9 квітня окупанти здійснили ракетний обстріл міста Запоріжжя, внаслідок якого сталася часткова руйнація житлового будинку з подальшим займанням на площі 100 кв. м, вибуховою хвилею частково пошкоджені сусідні будинки та вікна в поряд розташованих будинках.

Станом на 8:00 на місці події загинули двоє людей, 50-річний батько та 11-річна донька. З-під завалів співробітники ДСНС врятували 46-річну матір, яку передали лікарям швидкої. На щастя, старша дочка була у гостях.

Рятувальники ліквідували загоряння та здійснили розбір конструкцій та окремих елементів. Станом на 8.00 пошук постраждалих та аварійно-рятувальні роботи завершено.

"На ліквідацію наслідків від ГУ ДСНС залучалося 35 осіб особового складу та 7 одиниць пожежно-рятувальної техніки, від міської комунальної воєнізованої аварійно-рятувальної служби залучалося 11 осіб особового складу та 2 одиниці техніки, від Газової служби – 5 осіб та 1 одиниця техніки Водокана – 5 осіб та 1 одиниця техніки, від Обленерго – 3 особи та 1 одиниця техніки", - йдеться у повідомленні рятувальників.

Нагадаємо, українські військовослужбовці під час війни з РФ активно використовують польські САУ Krab, які Варшава направила як військову допомогу. Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний показав відео застосування САУ Krab.

  • Вас також може зацікавити:

Кульмінація пройшла: військовий аналітик розповів про сили настання ворога під Бахмутом

Вони зробили три головні помилки: військовий пояснив, чому зник наступ оккупантів

Спочатку виснажуємо їх у Бахмуті: у Зеленського назвали терміни масштабного контрнаступу ЗСУ