RU  UA  EN

Понеділок, 27 травня
  • НБУ:USD 40.02
  • НБУ:EUR 43.20
НБУ:USD  40.02
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 травня

Всі новини

ЗСУ за добу вразили 17 районів з технікою та особовим складом ворога: свіже зведення Генштабу

Йде 411-а доба повномасштабної війни з російськими окупантами, вони продовжують наступати на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. За минулу добу там було відбито 58 атак противника.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

За добу 9 квітня росіяни завдали 26 авіаційних та 4 ракетних удари. 2 російські ракети, випущені із ЗРК С-300, влучили в об’єкти цивільної інфраструктури Запоріжжя, є загиблі і поранені серед мирних жителів, зруйновано та пошкоджено житлові будівлі. Також 2 ракети із ЗРК С-300 російські окупанти випустили по об’єкту цивільної інфраструктури Костянтинівки, що на Донеччині.

Також ворог здійснив 60 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та цивільній інфраструктурі. Постраждали об’єкти цивільної інфраструктури міст Куп’янськ на Харківщині та Дружківка на Донеччині. Є поранені серед цивільних громадян, пошкоджено житлові будівлі.

  • На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено. Російська армія обстріляла населені пункти Чернігівської, Сумської та Харківської областей.
  • На Куп’янському напрямку під ворожі удари потрапили декілька населених пунктів Харківщини.
  • На Лиманському напрямку окупанти без успіху наступали в районі південніше Діброви. З артилерії обстрілювали населені пункти Луганської та Донецької областей.
  • На Бахмутському напрямку росіяни продовжують намагатися взяти під повний контроль Бахмут, тривають запеклі бої. Протягом минулої доби вони вели безуспішні наступальні дії в районі східніше населеного пункту Богданівка та біля Хромового. Українські воїни відбили понад 30 ворожих атак. Також від російських обстрілів постраждали 13 населених пунктів.

Читайте також: "Так терористи проводять Вербну неділю": Зеленський про нічний удар по Запоріжжю

  • На Авдіївському та Мар’їнському напрямках окупанти наступали в районах Новокалинового, Бердичі, Авдіївки, Сєверного, Водяного та Мар’їнки, проте успіху не мали. Найзапекліші бої тривають за Авдіївку та Мар’їнку, де було відбито понад 20 ворожих атак. Ворожих обстрілів також зазнали населені пункти Донецької області.
  • На Шахтарському напрямку протягом доби ворог наступальних дій не проводив, проте обстрілював населені пункти.
  • На Запорізькому та Херсонському напрямках росіяни продовжують облаштування оборонних рубежів та позицій. Здійснили обстріли понад 45 населених пунктів поряд з лінією бойового зіткнення.

Окупанти продовжують примусову паспортизацію населення окупованої території Запорізької області. В місті Токмак вони повідомили, що для отримання російського паспорта потрібно подати паспорт громадянина України, свідоцтво про народження та зробити відбитки пальців. Росіяни пообіцяли, що начебто оригінал українського паспорта та свідоцтва про народження потім повернуть.

Українська авіація за добу завдала 6 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Також було збито 6 ворожих БпЛА.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили 4 зенітно-ракетних комплекси, 11 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, склад боєприпасів та 5 станцій радіоелектронної боротьби ворога.

Нагадаємо, раніше стало відомо, коли Україна отримає ЗРК Patriot та SAMP/T.

  • Вас також може зацікавити:

Кульмінація пройшла: військовий аналітик розповів про сили настання ворога під Бахмутом

Вони зробили три головні помилки: військовий пояснив, чому провалився наступ окупантів

Спочатку виснажуємо їх у Бахмуті: у Зеленського назвали терміни масштабного контрнаступу ЗСУ