RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Незабаром будуть в Україні: канадські танки Leopard 2 прибули до Польщі

У Польщу прибули вісім танків Leopard 2, які раніше пообіцяла передати українській армії Канада. Канадський уряд надалі обіцяє надавати українцям необхідні інструменти для перемоги у війна з Росією.

Про це оголосила голова Міністерства національної оборони Канади Аніта Ананд Тwitter.

Читайте також: Більше танків Leopard 2: Канада збільшила військову допомогу Україні

"Всі вісім бойових танків Leopard 2, обіцяні Канадою для України, прибули до Польщі. Ми продовжимо стояти з Україною і забезпечимо українців інструментами, які їм потрібні, щоб битися і перемагати в цій війні", - йдеться у повідомленні.

Перший канадський Leopard 2A4 прибув у Польщу у лютому для подальшої передачі Україні. Його доправили військово-транспортним літаком C-17 з Галіфакса.

Раніше Канада передала Збройним силам України броньовану ремонтно-евакуаційну машину Bergepanzer 3, яка підтримуватиме танки.

Окрім того, у Польщі тренують українських танкістів Leopard 2 рамках місії UNIFIER, започаткованої Канадою. Військових навчають бронетанковим правилам використання танків, щоб переконатися, що танкісти добре підготовлені до захисту країни з більшою мобільністю та вогневою міццю.

Місія UNIFIER Збройних сил Канади стартувала 2015-му у відповідь на прохання уряду України про підтримку Силових структур України.

Торік Канада виділила Україні понад 5 мільярдів доларів прямої фінансової, військової, гуманітарної та імміграційної допомоги.

Інструктори з Канади також присутні в Польщі. У січні вони приєдналися до танкової коаліції та пообіцяли українській армії чотири танки Leopard. Згодом повідомили, що передадуть удвічі більше.

Ще Канада пообіцяла передати 200 бронеавтомобілів Senator та броньовано ремонтно-евакуаційні машини Bergepanzer.

Як повідомляв "Апостроф", Україна у рамках пакету військової допомоги отримає від Великобританії ескадрон танків Challenger 2, навчання на яких уже проходять українські військовослужбовці.

  • Вас може зацікавити:

Перша за 5 років: НАТО та ЄС підписали декларацію, яка враховує російську загрозу

Мільйон помщень на голови ворогів: ЄС затвердив постачання снарядів Україні

Як 150 танків Leopard 2 можуть змінити хід війни: думка експерта