RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

У Польщі з ножем напали на українців: є жертви

У Нижньосілезькому воєводстві Польщі на трьох українок, де знайшли порятунок від війни, невідомий вчинив напад. Є одна загибла.

Про інцидент повідомляє видання LCA.

Читайте також: Більшість українських біженців не збирається повертатися додому після війни: у чому причина

Зазначається, що подія сталася у ніч на 16 квітня у місті Легниця. Невідомий з ножем увірвався до квартири, де проживали три українки, з метою пограбування.

Його помітила 37-річна жінка, яку він смертельно поранив ножем. Також поранив її 14-річну доньку, яка прокинулась на крик матері, розповів районний прокурор Легниці Радослав Врембяк.

Поліція миттєво прибула на місце злочину та одразу знайшла нападника, який встиг сховатися у кущах біля будинку. Злочинцем виявився 36-річний місцевий мешканець Віктор Р.

"На місце події виїхали прокурор та слідчо-оперативна група. Як встановлено, чоловік, швидше за все, зайшов до будівлі з метою пограбування", - зазначив прокурор.

Всі троє постраждалих проживали в будинку ще з п’ятьма українками.

Злочинця доставлять в Окружну прокуратуру в Легниці, де пред’являть звинувачення у вбивстві однієї людини, замаху на вбивство іншої та нанесенні тілесних ушкоджень третій жертві.

Нагадаємо, у Державній прикордонній службі України попередили, що мають намір повертати чоловіків з-за кордону на батьківщину.

  • Вас може зацікавити:

Діти мріють повернутися додому: рік війни українців у сусідній Польщі

Майже 2 млн злотих доведеться повернути: що не так із біженцями у Польщі

Біженцям на замітку: Польща змінила правила ввезення домашніх тварин