RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

ЗСУ відбили понад 70 атак ворога на різних напрямках за добу: зведення Генштабу

На чотириста дев’ятнадцяту добу повномасштабного російського вторгнення ворог продовжує завдавати удари по цивільних об'єктах інфраструктури та обстрілювати позиції ЗСУ. У той час як українські бійці тримають удар та дають гідну відсіч противнику – за добу було відбито понад 70 атак рашистів.

Про це повідомляє Генеральний Штаб ЗСУ на Facebook-сторінці.

Зокрема, протягом минулої доби російські окупаційні війська завдали 4 ракетних та 41 авіаційний удар, здійснили 57 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, внаслідок чого серед мирного населення є поранені люди.

Зазначається, що ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Основні зусилля ворог зосереджує на п'яти напрямках, а саме: на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському. При цьому, в епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар’їнка.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено. Триває комплексна перевірка бойової готовності збройних сил республіки Білорусь. Протягом минулої доби противник здійснив обстріли населених пунктів Соснівка, Попівка та Іскрисківщина Сумської області, а також населених пунктів Окіп, Байрак, Вовчанськ, Охрімівка та Нестерне на Харківщині.

На Куп’янському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії поблизу Синьківки. Ворожих обстрілів зазнали Тополі, Красне Перше, Новомлинськ, Дворічна та Западне Харківської області.

Читайте також: "Ми знаємо ім'я": Буданов розповів про долю бойовика, який стратив бійця ЗСУ

На Лиманському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі північніше Спірного, успіху не мав. Артилерійських обстрілів зазнали Стельмахівка, Невське, Білогорівка Луганської області та Іванівка і Спірне на Донеччині.

На Бахмутському напрямку не припиняються бої за місто Бахмут. В районі населених пунктів Іванівське та Предтечине противник вів безуспішні наступальні дії. Від ворожих обстрілів постраждали Васюківка, Міньківка, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Новодмитрівка, Плещіївка, Щербинівка та Торецьк Донецької області.

На Авдіївському напрямку невдалі ворожі спроби наступу зафіксовано в районах Новокалинового, Сєверного та Первомайського Донецької області. Окупанти обстріляли, зокрема, Керамік, Новокалинове, Бердичі, Авдіївку, Тоненьке, Нетайлове, Первомайське та Карлівку.

На Мар’їнському напрямку відбито численні ворожі атаки в районі Мар’їнки. Водночас, ворожих обстрілів зазнали Красногорівка, Побєда та Новомихайлівка Донецької області.

На Шахтарському напрямку поточної доби ворог наступальних дій не проводив. Здійснив обстріли населених пунктів Шахтарське, Новоукраїнка, Велика Новосілка, Нескучне, Золота Нива, Пречистівка та Вугледар.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії. Протягом доби здійснив понад 40 обстрілів населених пунктів. Серед них – Времівка, Новопіль Донецької області; Малинівка, Червоне, Гуляйполе, Чарівне, Мала Токмачка, Оріхів Запорізької області; Нікополь на Дніпропетровщині; Золота Балка, Берислав, Львове, Іванівка, Микільське, Антонівка Херсонської області та місто Херсон.

Протягом останньої доби, авіація Сил оборони завдала 12 ударів по районах, де розміщено особовий склад та військову техніку противника. Крім того, було збито ворожий безпілотний літальний апарат "Мерлін".

Підрозділи ракетних військ і артилерії також провели успішні наступальні дії, завдяки яким було нанесено удари по двох районах зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника. Крім цього, була заражена одна станція радіоелектронної боротьби противника.

Нагадаємо, раніше ми писали, що товариші по службі українського військовослужбовця Олександра Мацієвського розповіли, як він потрапив у російський полон.

  • Вас може зацікавити:

Битимуться до кінця: журналіст про страти вагнерівців у Росії

Смертний вирок самим собі: для чого Кремлю страта іноземців із ЗСУ

Полювання на російських військових злочинців: чим досвід Ізраїлю корисний для України