RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

Битимуться до кінця: журналіст про страти вагнерівців у Росії

Страта кувалдою раніше завербованого російського ув'язненого, члена ПВК "Вагнер" Євгена Нужина має розслідуватися правоохоронцями як вбивство, скоєне членами організованого злочинного угруповання. Також це може бути провокацією проти власника "Вагнера" Євгена Пригожина.

Такою думкою поділився головний редактор "Апострофа" Денис Попович у Facebook.

Читайте також: Будинок, робота, окоп: Пригожин придумав нову схему набору "гарматного м'яса"

Так, у російських Telegram-каналах шириться відео страти колишнього ув'язненого Рязанської ВК-3 і члена ПВК "Вагнер" Євгена Нужина, який здався у полон Збройним Силам України. За це йому показово розбили голову кувалдою.

На відео показано спочатку уривки з інтерв'ю українському журналістові Юрію Бутусову, коли він був в полоні у ЗСУ. Нужин розповідає, як в РФ відбувалося вербування на фронт в Україну російських ув'язнених, і про те, що він спеціально записався в ПВК "Вагнер", щоб здатися у полон і піти воювати проти Росії.

У 1999 році він потрапив до в'язниці на 23 роки. Але вийти на волю так і не зміг, бо поїхав на війну до України у складі ПВК "Вагнер". В інтерв'ю ще одній українській журналістці Раміні Есхакзай він розповів, як потрапив у полон, про продажних поліцейських та тортури в російських в'язницях, як "обнуляли" людей, про ПВК "Вагнер", про мобілізацію і чому росіяни підтримують свого диктатора.

Євген Нужин

Історія зі стратою Денису Поповичу видається доволі мутною. Але якщо вона реальна, то це позасудова розправа над людиною. Таки чином, в РФ діє структура, яка страчує людей за власними бажаннями та законами.

"Ця історія має розслідуватися правоохоронними органами як вбивство, скоєне членами організованого злочинного угруповання", - уточнив він.

Головний редактор "Апострофа" також припускає, що це може бути провокацією проти Євгена Пригожина, який багатьом впливовим росіянам став перешкодою, тому його хочуть позбутися руками російських правоохоронних структур. Але, за його словами, в обох випадках реакція поліції має бути.

"Але я не думаю, що вона буде. І тоді це означає, що жодних законів та людей, які б стежили з їх виконанням в Росії вже нема. А є центри сили, які незабаром почнуть конкуренцію. Розпад починається", - зазначив Попович.

Крім того, в коментарі "Апострофу" він зазначив, що в будь-якому випадку ця історія спрямована на те, щоб дискредитувати процес здачі в полон російських військ бійцям ЗСУ та спробувати у такий спосіб спонукати російських мобілізованих битися до кінця у вже програній війні.

Раніше ми писали, що у Санкт-Петербурзі 4 листопада, з ініціативи "кухаря Путіна" Євгена Пригожина, який особисто вербує ув'язнених для участі у війні в Україні, запрацював "ПВК Вагнер центр", причому не інформувавши Смольний про відкриття комплексу.