RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Окупанти мінують місцевість та водойми на Херсонщині: ранкове зведення Генштабу ЗСУ

На чотириста двадцяту добу повномасштабного російського вторгнення ворог наступає на чотирьох напрямках, а на Херсонщині заміновує місцевість, внаслідок чого страждають мирні жителі.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ на Facebook-сторінці.

Так, протягом минулої доби ворог здійснив 4 ракетних та 60 авіаційних атак, а також 58 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, внаслідок чого постраждали цивільні люди.

Основні зусилля російські окупанти зосереджують на чотирьох напрямках, а саме: на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському. Українські бійці за останні 24 години відбили понад 60 атак противника. При цьому найжорсткіша ситуація залишається у Бахмуті та Мар'їнці.

Зазначається, що ймовірність завдання подальших ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Протягом минулої доби противник здійснив обстріли населених пунктів Грем’яч Чернігівської області, Велика Берізка, Кореньок, Бояро-Лежачі, Іскрисківщина, Волфине та Річки Сумської області, а також Ветеринарне, Козача Лопань, Глибоке, Вовчанськ, Бочкове, Охрімівка та Нестерне на Харківщині.

На Куп’янському напрямку минулої доби ворожих обстрілів зазнали Кам’янка, Рідкодуб, Красне Перше, Новомлинськ, Дворічна та Западне Харківської області.

На Лиманському напрямку противник намагався покращити тактичне положення, вів безуспішні наступальні дії неподалік населеного пункту Діброва. Артилерійських обстрілів зазнали Стельмахівка, Невське, Григорівка, Білогорівка Луганської області та Іванівка, Торське і Спірне - Донецької.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії. Тривають важкі бої за місто Бахмут. Водночас, нашими захисниками було відбито наступ противника в напрямку населеного пункту Ступочки. Від ворожих обстрілів постраждали Васюківка, Міньківка, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Григорівка, Бахмут, Іванівське, Ступочки, Часів Яр, Костянтинівка , Торецьк та Нью-Йорк Донецької області.

Читайте також: ЗСУ отримали від Німеччини системи Patriot: що відомо

На Авдіївському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районах населених пунктів Степове, Бердичі, Авдіївка, Сєверне, Первомайське та Невельське. Здійснив обстріли населених пунктів Новокалинове, Авдіївка, Тоненьке, Нетайлове та Первомайське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку минулої доби наші захисники відбили численні ворожі атаки в районі населеного пункту Мар’їнка Донецької області. В той же час, ворожих обстрілів зазнали Красногорівка, Мар’їнка, Побєда та Новомихайлівка.

На Шахтарському напрямку протягом минулої доби ворог вів безуспішні наступальні дії у напрямку Пречистівки. Здійснив обстріли населених пунктів Вугледар, Пречистівка, Новоукраїнка та Велика Новосілка Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії. В той же час, протягом доби здійснив обстріли населених пунктів, що поряд з лінією бойового зіткнення. Серед них – Новопіль Донецької області; Ольгівське, Малинівка, Червоне, Гуляйполе, Чарівне, Оріхів, Степове та Плавні Запорізької області; Антонівка Херсонської області та місто Херсон. Є загиблі серед цивільного населення.

На тимчасово окупованій території Херсонської області росіяни не зменшують інтенсивність мінування, з метою нарощування оборонних можливостей. Мінування поширюється на місцевість, а також на акваторії річок Конка та Дніпро, внаслідок чого жителі зазнають підривів на мінах під час спроб перетину річок.

Протягом останньої доби авіація Сил оборони здійснила 11 ударів по районах зосередження особового складу ворога, а також завдала 2 удари по зенітно-ракетних комплексах. Крім того, було успішно збито 2 ворожі розвідувальні безпілотні літальні апарати (БпЛА) - "Орлан-10" та "Суперкам", а також 8 ударних БпЛА, зокрема 7 типу "Шахед-136" та 1 "Ланцет".

Підрозділи ракетних військ і артилерії здійснили удари по 3 районах зосередження ворожої живої сили, станції радіоелектронної боротьби та важливому військовому об'єкту противника.

Раніше ми писали, у кого, за словами експерта, краща ситуація з БПЛА.

Вас може зацікавити:
Штурми росіян та нестача мінометів: свіжі дані про ситуацію в районі Бахмута

За мить до дня народження: в боях за Україну загинув екснардеп Барна

Путін ще живий? Історик пояснив кремлівську виставу