RU  UA

Війна дронів: експерт пояснив, у кого краща ситуація з БПЛА

У російських окупантів доволі багато зброї для того, щоб воювати. Найбільша проблема - дрони, які використовує Росія для атак.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів історик, військовий експерт Михайло Жирохов.

Читайте також: Королі танків: аналітик розповів про роль західної бронетехніки у контрнаступі ЗСУ

"Одна з найбільших проблем – це використання росіянами дронів-камікадзе типу "Ланцет". Саме ці "Ланцети" як мінімум трьох модифікацій використовують для контрбатарейної боротьби, і більшість уражених артилерійських установок західного виробництва на рахунку "Ланцетів", - зазначив він.

Також експерт прокоментував українську програму дронів. За його словами, масовано вона ще не запрацювала, якщо судити з тих матеріалів, які є у відкритому доступі.

"Я маю на увазі випадки ураження різної російської техніки саме дронами-камікадзе вітчизняного виробництва. Такої масовості як у росіян у нас поки що немає. Для цього потрібен час, і під час підготовки до майбутнього наступу і під час самого наступу, я думаю, що ми побачимо саме масоване використання цих дронів", - додав Михайло Жирохов.

Нагадаємо, у найгарячішій точці на карті бойових дій, Бахмуті Донецької області, постійно змінюється лінія фронту, позиції переходять з рук в руки.

  • Вас може зацікавити:

Битимуться до кінця: журналіст про страти вагнерівців у Росії

Смертний вирок самим собі: для чого Кремлю страта іноземців із ЗСУ

Полювання на російських військових злочинців: чим досвід Ізраїлю корисний для України