RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

ЗСУ отримали від Німеччини системи Patriot: що відомо

В Україну прибула із Німеччини система протиповітряної оборони Patriot з ракетами.

Про це повідомляється на офіційному сайті уряду ФРН.

Читайте також: Дивлячись, де розмістять: експерт пояснив вагомість постачання ППО Patriot в Україну

Уряд оприлюднив оновлений список військової допомоги, наданої за останній тиждень. Він містить огляд летальної та нелетальної німецької військової підтримки України.

Зокрема, у списку вказана система Patriot, 16 вантажівок Zetros, два автомобілі для охорони кордону.

"Федеральний уряд підтримує українську армію в тісній координації зі своїми партнерами та союзниками... Список включає поставки з Федеральних збройних сил, а також поставки з німецької промисловості, що фінансуються з фондів федерального уряду для так званого розвитку потенціалу безпеки", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляє пресслужба уряду, фінансування ініціативи з розбудови потенціалу безпеки становить 2,2 мільярда євро на 2023 рік (після 2 мільярдів євро торік).

"Кошти мають бути спрямовані в першу чергу на підтримку України. Водночас вони будуть використані для фінансування збільшених обов’язкових внесків Німеччини до Європейського фонду миру (EPF), який, у свою чергу, йде на відшкодування державам-членам ЄС витрат, понесених ними під час надання підтримки Україні", - зазначається у публікації.

Раніше повідомлялося, що українські військові зможуть отримати системи протиракетної оборони Patriot швидше, ніж очікувалося. 65 військових оперативніше пройшли навчання на таких системах у Форт-Сіллі (штат Оклахома). Американським інструкторам вдалося пришвидшити маневри завдяки базовим знанням українців про системи протиповітряної оборони.

У березні газета Financial Times повідомляла, що в Україну надійшла одна з двох обіцяних систем протиповітряної оборони Patriot. Однак її не ввели поки в експлуатацію. Дане повідомлення спростували українські Повітряні сили.

Також "Апостроф" писав, що Польща на замовлення України надасть ще 50 колісних бронетранспортерів Rosomak. Українська армія отримає партію зі 150 польських БТР.

  • Вас також може зацікавити:

Почали економити: у ЗСУ розповіли про нову тактику ракетних ударів Росії по Україні

Танки Abrams для України: Пентагон уклав контракт на виготовлення на $27,1 млн

Які ракети може збивати українська ППО, а які ні: список