RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

Всі новини

Входив до списку 100 найкращих: на війні загинув відомий український адвокат

Під час боїв на Луганщині загинув український відомий адвокат з 20-річним стажем, кандидат юридичних наук Олександр Поліводський, який потрапляв у топ-100 юристів України і часто був радником міжнародних організацій.

Про це написала Національна асоціація адвокатів України.

Читайте також: У Києві прощаються з екснардепом Олегом Барною: фото та відео

"Як стало відомо НААУ, під час виконання бойових завдань на Луганщині загинув адвокат, кандидат юридичних наук Олександр Поліводський... Адвокатська спільнота висловлює щирі співчуття рідним та близьким Олександра Поліводського. Вічна пам'ять", - йдеться у повідомленні.

В інтерв'ю виданню "Pravo.ua" у травні минулого року Поліводський розповідав, що вирішив піти служити у ЗСУ ще до початку широкомасштабної війни. На початку лютого 2022 року адвокат прийшов у військкомат для укладання контракту на службу в резерві у батальйоні ТрО, а 24 лютого треба було здавати останні меддовідки. Вранці 24 лютого 2022 року Поліводський прибув до пункту збору. Його мобілізували на посаду стрільця стрілецької роти батальйону ТрО.

Фото: facebook.com/oleksandr.polivodskyy

Український захисник мав понад 20 років адвокатського стажу, був кандидатом юридичних наук, доцентом та викладачем курсів "Земельне право" та "Використання земель у підприємницькій діяльності" НаУКМА, фахівцем з проблем аграрного, земельного та екологічного права. До лютого 2023 року очолював Комітет з аграрного, земельного та довкілевого права НААУ.

У 2010 році він увійшов до топ-100 юристів України 2010—2011 років, проведеного "Юридичною газетою", а також увійшов до списку 10 найбільш рекомендованих юристів практики "Аграрне право" з дослідження "Вибір клієнта".

Фото: facebook.com/oleksandr.polivodskyy

Крім того, Поліводського часто запрошували бути радником міжнародних організацій, зокрема Світового банку, Міжнародної фінансової корпорації та Європейської комісії.

Водночас у грудні 2021 року юриста відзначили нагрудним знаком Національної асоціації адвокатів України "Видатний адвокат України".

Його останній пост на своїй сторінці у Facebook був сповнений вірою в Україну та ЗСУ: "Перемога буде за нами!" та фото з Бахмутського району.

Фото: facebook.com/oleksandr.polivodskyy

Фото: facebook.com/oleksandr.polivodskyy

Фото: facebook.com/oleksandr.polivodskyy

Нагадаємо, 18 квітня, захищаючи Україну загинув відомий кулеметник взводу 72 ОМБр ЗСУ Олег Койляк - це сталося поблизу Вугледару під час виконання бойового завдання.

  • Вас також може зацікавити:

Служив кулеметником: на війні загинув артист балету Ростислав Янчишен

Командував відділенням артрозвідки: на фронті загинув рок-музикант Андрій Касенюк

На війні загинув призер ЧС із важкої атлетики: що відомо про бійця