RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Служив у Криму на корветі "Тернопіль": під Вугледаром загинув відомий кулеметник ЗСУ

У вівторок, 18 квітня, захищаючи Україну загинув відомий кулеметник взводу 72 ОМБр ЗСУ Олег Койляк - це сталося поблизу Вугледару під час виконання бойового завдання.

Про це повідомили друзі та побратими героя у Facebook-мережі.

"Важко повірити у те, що відбулося. Мозок досі заперечує правду. А серце розривається від болю та печалі. Відважний воїн, сміливий, досвідчений, хто першим заходив і останнім виходив із завдання. Олег був душею нашого підрозділу, моїм вірним напарником та другом і назавжди Героєм України", - написав Назарій Кішак.

Він наголосив, що загибель Олега стала непоправною втратою для України, оскільки він був патріотом та гідним сином своєї держави. За його словами, на загиблого воїна завжди можна було покластися як в роботі, службі, так і у дружбі по життю.

Співчуття рідним висловила також і подруга кулеметника Оксана Рубаняк.

Читайте також: За мить до дня народження: в боях за Україну загинув екснардеп Барна

Вона описала Олега Койляка як справжнього відважного воїна, який вмів тримати себе в руках за будь-яких, навіть наскладніших обставин та підтримати тоді, коли і самому було нелегко.

"Загинув Герой, без перебільшення - Герой України, який стояв на захисті країни з перших місяців російсько-української війни. Боровся за нашу свободу на фронті і загинув за мир у державі, щоб рідні і близькі ніколи не побачили війни біля дому. Він загинув за нас з вами", - написала жінка.

Варто зазначити, що Олег Койляк був родом з Івано-Франківська. На початку подій 2014-го року, йому було 20 років і він служив на кораблі "Тернопіль" у Севастополі, яке згодом анексували рашисти. Чоловік разом з іншими моряками опинилися на захопленому окупантами півострові бзе документів та грошей, де виживали кілька тижнів, поки ї м не вдалося виїхати.

Після цього хлопець перевівся у роту охорони штабу воєнно-морських сил, а звідти вже пішов в АТО. Після ротації Олег Койляк пройшов навчання у Миколаєві з оборонних дій у міській забудові. Отримав сертифікат та навчав хлопців зі своєї частини.

Під час служби в Одесі Олег познайомився із майбутньою дружиною Каріною. У квітні 2017-го року в пари народилась донька й чоловік вирішив переїхати додому, до Івано-Франківська. Планував перевестись в іншу частину, але йому не вдалося. Згодом народився і син. На початку повномасштабного вторгнення чоловік знову взяв до рук зброю та став на захист Батьківщини.

Раніше ми писали, що 5 квітня на Краматорському напрямку загинув 40-річний музикант Національного академічного духового оркестру України Костянтин Старовицький.

  • Вас може зацікавити:

Прикривав своїх побратимів: під Бахмутом загинув відомий ді-джей із Херсона

Ворожий снайпер вбив чемпіона України та побратимів, які його рятували: деталі та фото

За Україну віддав життя чотирикратний чемпіон світу з кікбоксингу: що відомо про героя