RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

Ворог скидає на міста авіабомби і продовжує мародерити: зведення Генштабу ЗСУ

Впродовж минулої доби Сили оборони відбили 48 атак на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ від 29 квітня.

За даними командування, впродовж минулої доби ворог здійснив пуск 23 крилатих ракет типу Х-101 та Х-555, а українським захисникам вдалося збити 21 снаряд. На жаль, внаслідок ракетного терору постраждали Умань та Дніпро - понад 20 загиблих, серед яких є діти.

Окрім цього, ЗС РФ здійснили 36 авіаційних ударів та 65 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар’їнка, а впродовж доби Сили оборони відбили 48 спроб наступу на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках.

Читайте також: Окупанти не вгамуються? В Україні знову лунають вибухи

На Волинському та Поліському напрямках суттєвих змін не зафіксовано. На Сіверському та Слобожанському напрямках противник обстрілював з авіації Семенівку, Леонівку, Костобобрів, Грем’яч, Ромашкове; з мінометів та артилерії - Галаганівку, Леонівкаута Бучки Чернігівської області; Ромашкове, Вільну Слободу, Стукалівку, Іскрисківщину, Волфине та Ободи Сумської області, а також Мороховець, Липці, Гатище, Волохівку, Нестерне, Бударки на Харківщині.

На Куп’янському напрямку зафіксовано обстріли з мінометів та артилерії районів населених пунктів Красне Перше, Новомлинськ, Фиголівка, Дворічна, Западне, Лиман Перший, Синьківка, Кислівка, Берестове Харківської області та Новоселівське Луганської області.

На Лиманському напрямку росіяни вели безуспішні наступальні дії у напрямку Білогорівки та південіше Діброви. Під ворожий вогонь впродовж доби потрапили Новоєгорівка, Невське, Білогорівка, Торське, Серебрянка, Спірне, Іванівка. Артилерійських обстрілів зазнали Макіївка, Невське, Діброва, Білогорівка Луганської області; Терни, Верхньокам’янське, Спірне Донецької області.

На Бахмутському напрямку противник вів штурмові дії у Бахмуті та поблизу Богданівки та Часового Яру. Від ворожих обстрілів постраждали Васюківка, Оріхово-Василівка, Бахмут, Хромове, Часів Яр, Григорівка, Іванівське, Предтечине, Костянтинівка, Олександро-Шультине, Південне, Неліпівка та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку наступальні дії противника зафіксовані в районах населених пунктів Авдіївка, Сєверне та Первомайське. З важкого озброєння окупанти гатили по Новобахмутівці, Новокалиновому, Авдіївці, Водяному, Первомайському, Невельському Донецької області.

На Мар’їнському напрямку ворог вів штурмові дії в районі населених пунктів Мар’їнка та Новомихайлівка, а ворожих обстрілів зазнали Красногорівка, Мар’їнка, Побєда та Новомихайлівка Донецької області.

На Шахтарському напрямку ворог з авіації обстрілював Вугледар, Пречистівку та Шахтарське Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник сконцентрувався на обороні. Впродовж доби зафіксовано понад 45 обстрілів населених пунктів, розташованих поруч з лінією бойового зіткнення. Серед них – Малинівка, Затишшя, Мала Токмачка, Камянське, Іванівка Запорізької області; Республіканець, Томарине, Тягинка, Херсон, Білозерка та Янтарне Херсонської області.

Командування також володіє інформацією, що в населеному пункті Боково-Хрустальне Луганської області російські загарбники грабують оселі місцевих жителів. На непідконтрольній Херсонщині ворог посилив фільтраційні заходи. Зокрема, в населених пунктах Малоолександрівка, Новомиколаївка, Скадовськ та Лазурне, проводяться масові обшуки жилих приміщень та перевірка телефонів. Основну увагу приділяють мешканцям, які мають сім-карти українских мобільних операторів.

Як зазначають у Генштабі, впродовж минулої доби Авіація Сил оборони завдала 5 ударів по районах зосередження окупантів, а підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 4 пункти управління, склад боєприпасів та 4 райони зосередження живої сили противника.

Читайте також матеріал "Апострофа": Кривава "повсяк­денність" війни: як живе Умань після ракетного удару

Вас також може зацікавити:

Росіяни вбили у Дніпрі молоду жінку з маленькою дитиною

Росія накопичила до сотні ракет: в Україні оцінили загрозу масованого удару на "травневі свята"

Мета - вбивство дітей: міноборони РФ цинічно похвалилося ударом по Умані