RU  UA

Окупанти перейшли до улюбленої тактики в Вугледарі і стирають місто з лиця землі, — військовослужбовець ЗСУ

Російські окупанти, зазнавши суттєвих втрат під час перших масованих атак на Вугледар Донецької області, тепер не так активно атакують місто із залученням бронетехніки й живої сили. Натомість вони перейшли до своєї "улюбленої" тактики – знищити вщент те, що не вдається захопити.

Про це в етері Апостроф TV розповів військовослужбовець ЗСУ Олександр Войтко.

За його словами, на цій ділянці фронту тривають артилерійські та авіаційні обстріли міста.

"Намагаються стерти Вугледар з (лиця) землі, але наші підрозділи тримають свої позиції, і також працює по російських окупантах наша артилерія, завдає їм втрат, і на вугледарському напрямку зараз ситуація контрольована", - наголосив військовослужбовець.

Читайте також: Бої за Вугледар: коли росіяни знову можуть піти на штурм і чому їм так важливе місто

Він також розповів, що близько тижня тому Вугледар зазнав масованого обстрілу авіаційними бомбами та після цього рашисти почали застосовувати авіацію точково - по одному-двох літаках раз на кілька днів.

"Не можна сказати, що це масовані авіаудари, але вони використовують свою авіацію на додачу до артилерії, щоб знищувати в місті будівлі – так вони думають, що погіршують наші позиції в місті. Але це ще раз свідчить про те, що російські окупанти здійснюють воєнні злочини, тому що вони використовують дуже потужні боєприпаси невибіркової дії в населеному пункті, в якому хоча і мало, але ще залишається цивільне населення", - пояснив боєць ЗСУ.

Він також додав, що наразі просування ворога незначне й великих ресурсів зараз російські окупанти для наступу не залучають.

"Останнім часом тривали дощі, земля зараз після них підсихає, тобто використання значної кількості бронетехніки в полях станом на зараз є неможливим. У російських окупантів є певні спроби атакувати наші позиції, але вони зазнають значних втрат, і якщо в них є просування на кілька десятків метрів, це якоїсь значної ваги не має в загальній ситуації навколо міста", - резюмував Олександр Войтко.

Нагадаємо, раніше фото знищеного російською окупаційною армією Вугледара показав голова Донецької обласної військової адміністрації.

  • Вас також може зацікавити:

У Вугледарі росіянам влаштували "тарганячі" перегони: відео ударів ЗСУ

Окупанти обстріляли Вугледар запальними снарядами: боєць ЗСУ зняв моторошне відео

"Рускій мір" перетворив Вугледар на цвинтар на руїнах: нові фото та відео