RU  UA  EN

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 травня

22 травня

Всі новини

Росія зосередила атаки за чотирма напрямками: зведення за 7 травня

Сили оборони впродовж поточної доби відбили 39 атак ЗС РФ на чотирьох напрямках фронту.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ від 7 травня.

Читайте також: Здатні виявити ракети: Україна отримає від Ізраїлю сучасні радари RADA

Впродовж поточної доби противник завдав 8 ракетних ударів, зокрема, 2 ракети С-300 влучили по цивільному підприємству в Балаклії на Харківщині, внаслідок чого поранено 5 цивільних громадян.

Ще 5 ракет Х-22 окупанти випустили по цивільних об’єктах Миколаївської області та одну ракету Х-22 - по Херсонщині. На щастя, обійшлося без втрат серед цивільних. Окрім цього, ЗС РФ завдали 22 авіаційних ударів та здійснили понад 10 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та Нікополю Дніпропетровської області.

Протягом доби ворог здійснив 39 атак на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, та Мар’їнському напрямках.

На Волинському та Поліському напрямках суттєвих змін не зафіксовано. На Сіверському та Слобожанському напрямках противник з авіації обстрілював райони населених пунктів Заріччя, Леонівка та Костобобрів Чернігівської області. З мінометів та артилерії ворог обстрілював Заріччя, Орликівку, Блешню, Залізний Міст, Архипівку, Леонівку, Бучки Чернігівської області; Середина-Буду, Ворожбу та Іскрисківщину Сумської області, а також Уди, Вовчанськ, Плетенівку, Бочкове, Малу Вовчу, Нестерне та Строївку на Харківщині.

На Куп’янському напрямку зафіксовано авіаудар в районі Гряниківки. Артилерійських та мінометних обстрілів противника зазнали Фиголівка, Новомлинськ, Лиман Перший, Берестове Харківської області; Новоселівське, Стельмахівка Луганської області.

На Лиманському напрямку противник з авіації гатив по Білогорівці Луганської області та Спірному на Донеччині. Артилерійських обстрілів зазнали Макіївка і Невське Луганської області та Білогорівка і Спірне Донецької області.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії. Райцентр Бахмут противник штурмує та обстрілює запалювальними та фосфорними боєприпасами. Протягом доби також зафіксовано безуспішні наступальні дії у напрямку Хромового, Іванівського, Часового Яру та Ступочок. Завдав авіаційних ударів по районах населених пунктів Бахмут, Богданівка, Курдюмівка та Нью-Йорк. Також від ворожих обстрілів постраждали Залізнянське, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Маркове, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Ступочки, Олександро-Шультине та Леонідівка Донецької області.

На Авдіївському напрямку противник вів наступальні дії в районах Авдіївки та Первомайського та здійснив обстріли населених пунктів Бердичі, Авдіївка, Водяне, Первомайське, Невельське, Нетайлове, Карлівка та Гостре Донецької області.

На Мар’їнському напрямку противник продовжує атакувати позиції сил оборони, де тривають бої за Мар’їнку. Ворожих обстрілів зазнали Георгіївка, Красногорівка, Мар’їнка та Побєда Донецької області.

На Шахтарському напрямку протягом доби ворог наступальних дій не проводив, але обстріляв Новомихайлівку, Єлизаветівку, Вугледар, Пречистівку, Золоту Ниву, Новоукраїнку, Шахтарськ та Велику Новосілку Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник сконцентрував зусилля на обороні. Впродовж доби ворог завдав авіаударів по районах населених пунктів Времівка Донецької області та Новоданилівка Запорізької області. Поміж тим, здійснив обстріли понад 45 населених пунктів, серед яких Залізничне, Гуляйпільське, Білогір'я, Мала Токмачка, Кам’янське Запорізької області; Золота Балка, Веселе, Антонівка, Зеленівка, Кізомис Херсонської області та місто Херсон.

Командування також володіє інформацією відносно того, що загарбники під виглядом "евакуації" вивозять награбоване майно з прифронтових населених пунктів. Подібні випадки мародерства зафіксовано у Дніпрорудному та Михайлівці.

За даними Генштабу, авіація Сил оборони впродовж доби завдала 6 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника, а також удару по ворожому ЗРК. Підрозділи ракетних військ і артилерії, у свою чергу, уразили 2 пункти управління, 2 райони зосередження озброєння та військової техніки противника, а також 3 склади боєприпасів ворога.

Раніше ми розповідали, що окупанти заявили про скидання води з греблі Каховської ГЕС.

Вас також може зацікавити:

Фінал блатного "військора": хто відправив Татарського до Кобзона

Стало відомо про стан Прилепіна, підірваного в автомобілі напередодні: подробиці

Ніч у Криму була гучною: окупанти заявили про масову атаку дронів