RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

Всі новини

Вночі у Миколаєві, Києві, Львові та Хмельницькому лунали вибухи: що відомо

У ніч проти суботи, 13 травня, російські окупаційні війська вчергове атакували Україну ракетами та "шахедами". У різних регіонах працювала ППО, вибухи пролунали у Миколаєві, Львівській, Хмельницькій та Київській областях.

"Апостроф" розповідає, що відомо про ракетну атаку Росії на Україну 13 травня.

Так, повітряна тривога почала ширитися Україною близько другої години ночі. У кількох областях зафіксували "прильоти" та було чути роботу ППО. Відбої повітряної тривоги областями почалися близько 5 години або пізніше – таким чином ворог тероризував Україну протягом кількох годин. Згідно з даними моніторингових каналів, пуски ракет здійснювалися з півночі та півдня.

Про вибухи у Миколаївській області повідомив міський голова Олександр Сєнкевич.

"Пожежа на підприємстві - рятувальники працюють. Поруч постраждали житлові будинки. В одній із п’ятиповерхівок вибиті практично всі вікна, пожежі в трьох квартирах. Щодо постраждалих - з’ясовуємо. Медики працюють на місці. Також є пошкодження у навчальному закладі.", - написав він у Telegram-каналі.

Читайте також: Росія відправила на Донбас "мобіків" з психічними розладами: зведення Генштабу ЗСУ

Пізніше очільник додав, що троє людей постраждало, двом із них надали медичну допомогу на місці, ще одну забрали в лікарню.

Повітряну тривогу на Львівщині оголосили о 5:06. депутат Львівської міськради Ігор Зінкевич попередив місцевих жителів про небезпеку та закликав залишатися в укриттях.

"Є інформація від військових про шахіди в повітряному просторі України. Наразі нагадаю в області працює ППО, а також Авіація піднята - через це ви чуєте звуки, всіх просимо зберігати спокій та перебувати в укриттях! Не фотографуємо та не сповіщаємо про роботу військових, всю інформацію після надасть військова адміністрація!", - написав він.

За словами голови Львівської обласної військової (державної) адміністрації Максима Козицького о 7:08 годині на Львівщині оголосили про відбій повітряної тривоги.

"Була загроза атаки ворожими дронами-камікадзе. У Львівській області спокійно. Звуки вибухів, які чули у різних районах нашої області, – це відлуння роботи ППО в іншій області", - йдеться у повідомленні.

Про вибухи на території Хмельниччини повідомив міський голова Хмельницького Олександр Симчишин.

"Друзі, вибухи на території Хмельницької області. Залишайтеся в укриттях. Не виставляйте жодних фото і відео!", - написав він.

Повітряна тривога у цьому місті закінчилася о 7:08, проте жителів попередили, що ще деякий час вони ймовірно чутимуть звуки вибухів.

На опублікованих у мережі фото і відео видно, що на Хмельниччині вибуховою хвилею пошкоджено вікна у будинках, у деяких із них випало скло. Чи є "прильоти" наразі невідомо.

Близько 03:30 вибухи було чутно на Київщині. Повідомлялося про роботу ППО.

"У Київській області внаслідок збиття БПЛА пошкоджено один із житлових будинків", — повідомив речник ДСНС Олександр Хорунжий.

Інші подробиці падіння уламків ворожого дрона поки що невідомі.

Через масовану ракетну атаку на Україну "Укрзалізниця" попередила про затримку поїздів.

Слід очікувати суттєвої затримки щонайменше п'ятьох рейсів на даний момент:

  • №38/36 Ужгород, Перемишль — Одеса;
  • №119 Запоріжжя — Львів;
  • №139 Київ — Кам'янець-Подільський;
  • №85/233 Покровськ, Дніпро — Львів;
  • №716 Перемишль — Київ.

Раніше ми розповідали, що Міноборони підтвердило просування ЗСУ під Бахмутом.

Вас може зацікавити:

Розпочалася операція зі зняття блокади з Бахмута: Світан про ситуацію в найгарячішій точці фронту. Відео

"Вагнерівці" побігли: в Україні дали прогноз бойових дій в Бахмуті

"Едельвейси" показали, як взяли в полон окупанта: захисники Бахмуту обіцяють багато хороших сюрпризів