RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Росія відправила на Донбас "мобіків" з психічними розладами: зведення Генштабу ЗСУ

Сили оборони впродовж минулої доби відбили 47 ворожих атак на чотирьох напрямках фронту.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ від 13 травня.

Читайте також: Росіян буде штормити: Україна отримала потужну зброю проти окупанта

За даними командування, впродовж минулої доби ЗСУ відбили 47 ворожих атак на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, а в епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар’їнка.

Ворог завдав 7 ракетних та 49 авіаційних ударів, здійснив 81 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, а також з комплексів С-300 обстріляв Краматорськ, Дружківку та Запоріжжя.

На Волинському та Поліському напрямках суттєвих змін не зафіксовано. На Сіверському та Слобожанському напрямках противник здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Карповичі, Медведівка Чернігівської області; Сохани, Волфине, Славгород, Попівка Сумської області, а також Червона Зоря, Ветеринарне, Глибоке, Липці, Стариця, Огірцеве, Гатище, Вовчанськ, Нестерне, Великий Бурлук на Харківщині.

На Куп’янському напрямку протягом доби противник вів наступальні дії у напрямку Масютівки, але успіху не мав. Артилерійські та мінометні обстріли зафіксовані в районі населених пунктів Кам'янка, Красне Перше, Митрофанівка, Фиголівка, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Кислівка, Табаївка Харківської області та Стельмахівка Луганської області.

На Лиманському напрямку минулої доби ворог обстрілював Макіївку, Білогорівку Луганської області, Серебрянку, Верхньокам'янське, Спірне Донецької області.

На Бахмутському напрямку противник продовжує вести наступ - тривають бої у Бахмуті. Також противник здійснював штурмові дії у напрямку населених пунктів Оріхово-Василівка, Григорівка та Ступочки. Авіаудари зафіксовані в районі Богданівки, Бахмута та Нью-Йорка. Від ворожих обстрілів постраждали Васюківка, Федорівка Друга, Оріхово-Василівка, Богданівка, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Ступочки, Південне, Торецьк, Дружба, Північне та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку противник з авіації обстріляв Авдіївку та Водяне, а з іншого важкого озброєння - Степове, Авдіївку, Нетайлове та Первомайське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку ворожих обстрілів зазнали населені пункти Гостре, Георгіївка, Максимільянівка, Мар’їнка та Побєда Донецької області.

На Шахтарському напрямку протягом ворог завдавав авіаційних ударів по районах населених пунктів Пречистівка та Велика Новосілка. Також було здійснено обстріли населених пунктів Парасковіївка, Костянтинівка, Новомихайлівка, Вугледар, Новоукраїнка та Пречистівка.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник з авіації завдав удару по районах населених пунктів Новопіль Донецької області; Малинівка та Червоне Запорізької області, а також Кізомис Херсонської області. Під обстріли з важкого озброєння також потрапили Времівка, Новопіль Донецької області; Малинівка, Гуляйполе, Білогір'я, Новоданилівка, Новоандріївка, Новопавлівка, Малі Щербаки та Кам’янське Запорізької області; Козацьке, Іванівка, Садове, Антонівка Херсонської області та місто Херсон.

Командування також володіє інформацією, що на Сватівський напрямок прибуло поповнення із числа відмобілізованих осіб, серед яких є військовослужбовці, які проходили лікування та реабілітацію через психічні розлади.

Авіація Сил оборони впродовж минулої доби завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки, а також 5 ударів по ЗРК противника. Нашим захисникам також вдалося збити 22 ворожих БпЛА різних типів.

Підрозділи ракетних військ і артилерії, у свою чергу, уразили 2 пункти управління, 3 райони зосередження живої сили, 7 артилерійських підрозділів на вогневих позиціях, склад боєприпасів, а також 2 станції РЕБ ворога.

Раніше ми розповідали, що Міноборони підтвердило просування ЗСУ під Бахмутом.

Вас може зацікавити:

Розпочалася операція зі зняття блокади з Бахмута: Світан про ситуацію в найгарячішій точці фронту. Відео

"Вагнерівці" побігли: в Україні дали прогноз бойових дій в Бахмуті

"Едельвейси" показали, як взяли в полон окупанта: захисники Бахмуту обіцяють багато хороших сюрпризів